Vad certifiering behöver jag för att bli en nutritionist?

January 17

Vad certifiering behöver jag för att bli en nutritionist?


Certifiering av dietister är frivillig, rapporterar Bureau of Labor Statistics. Men blivande dietister uppmanas att kontakta sin statens Koncessionsnämnden avseende licenskrav. Enligt BLS, 33 stater kräver dietister som ska licensieras som en förutsättning för att öva.

Typer

Certifiering av dietister delas ut av den amerikanska Dietetic Association kommissionen om Dietetic Registrering. Utöver den allmänna dietist eller RD, referens, erbjuder kommissionen flera special certifieringar. Dessa specialitet certifieringar inom onkologi, barn, njur- och gerontologisk nutrition och sport dietetik. Särskilda behörighetskrav för varje certifiering varierar beroende på utbildning och erfarenhet.

Behörighet

För att tjäna den allmänna RD referens, måste en nutritionist ha minst en kandidatexamen i dietetik eller näring; utbildningsprogrammet måste vara ADA-ackrediterade och inkluderar en dietist praktik. I specialområden, certifiering kandidater behöver ett giltigt RD referens och ett visst antal arbetstimmar erfarenhet inom specialområdet. Kandidater betalar även en registreringsavgift när de lämnar in en ansökan om certifiering.

Funktioner

Kandidater till RD eller special certifiering måste passera ett datorbaserat examen som testar en sökandes kunskaper om närings principer och praxis. RD Testet täcker ämnen inklusive mat och näringslära, livsmedels servicesystem och näring vård. Tema examen innehåll varierar beroende på tentan, men täcker områden, bland annat närings bedömningar och närings insatser. Kommissionen för Dietetic Registrering bibehåller fullständig innehålls konturer och studie resurser för specialprov på sin webbplats.

Att upprätthålla Certifiering

RD autentiseringsuppgifter och special referenser är giltiga i fem år. En dietist måste tillhandahålla bevis på ett visst antal arbetstimmar, och lämna in en behörighet ansökan att certifiera. Dietister som har en RD referens tar fortbildning krediter som en del av omcertifiering krav. De med special referenser tar en undersökning för att visa att de är up-to-date om nya framsteg inom sina verksamhetsområden.


Relaterade artiklar