Hur man gör en kvinna Victorian Collar

June 22

Hur man gör en kvinna Victorian Collar


Under den viktorianska tiden, många män och kvinnor bar höga kragar att dölja halsen. De flesta kvinnor viktorianska kragar gjordes från spets eller andra tunna tyger för att förbättra estetik kragen och göra det mer feminin. Du kan göra din egen version av en viktoriansk krage genom att samla en lång remsa av lätt tyg eller spets i en krage form. Använd denna krage som en lätt halsduk eller lägga textur till varje outfit.

Instruktioner

• Klipp två remsor från filmy tyg eller spets. Klipp en remsa motsvarande cirka 40 inches lång och 6 inches bred. Skär den andra remsan av tyg ca 40 inches lång och 8 inches lång. Detta kommer att ge dig ytterligare en dimension och ludd i kragen.

• Stapla två tygstycken ovanpå varandra. Se till den högra sidan av tyget är vänd uppåt för båda bitar. Om du använder spets eller annan väv där båda sidor som är densamma, det spelar ingen roll vilken sida du använder.

• Sy en rak vertikal linje längs mitten av tyget ca 1/2 tum till vänster om den exakta centrum. Sy en andra linje ca 1/2 tum till höger om den exakta mitten av tyget. Lämna en lång rad av lös tråd i slutet så att du kan dra åt.

• Dra trådarna för att skapa en samlas i tyget. Dra trådarna så att den färdiga storleken på kragen är ungefär dubbelt omkretsen av halsen. Detta kommer att lämna tillräckligt överflödigt tyg för att stoppa under kragen av din skjorta eller lägga over the top.

• Sy förstärkningsstygn längst ner på kragen där du drog i trådarna tätt. Detta förhindrar att kragen från rivas upp. Skär eventuellt överskott trådar för att dölja samlade området.


Relaterade artiklar