Skillnaden mellan Gymnastik Mats & Tumbling Mats

October 31

Skillnaden mellan Gymnastik Mats & Tumbling Mats


Gymnastik och tumling finns liknande sporter, båda kräver idrottare att regelbundet landa svåra, färdigheter stor genomslagskraft. Båda behöver mattor som absorberar en stor del av effekterna. För att möta specifika regler och krav för varje disciplin, mattorna skiljer sig på olika sätt.

Storlek

Grundläggande bundna skummattor kan variera i storlek, vikt och färg, standardstorlek är 4 fot vid 2 fot. Tävlingen standard sprang gymnastik matta eller golv är en fyrkantig 39 fot med 39 fot. Den tumlande motsvarigheten är 82 fot lång och 7 fot bred.

Struktur

Det finns mycket lite skillnad i strukturen hos de grundläggande mattor i både idrott. En standard bundna skummet fyllning används i båda fallen och som omfattas av en PVC eller gummiskal. Internationell standard inbyggd "sprang" mattor för gymnastik och tumling är lager av skum, plywood och mattan, vilket ger ytterligare uppgång för elit gymnaster.

Pris

Grundläggande gymnastik och tumlande mattor som läggs ut och lägga undan i gym, skolor och hemma varierar i pris beroende på deras specifikation, den dyraste är runt £ 325. Den internationella konkurrensen "sprang" mattor är beställda, och tillverkar brukar ge ge priser på ansökan.

Tjocklek

Grundläggande skummattor i båda sporter varierar från 1 till 3 inches i tjocklek. Tjockleken på en Sprang gymnastik golv eller tumlande spår som används vid elittävlingar varierar från en tillverkare till nästa. Dessa mattor är vanligtvis skräddarsydd för gymmet eller konkurrens plats. Mattan och mattskikt av golvet är 2 tum tjock bundna skummet.

Säkerhet Mats

Gymnaster använder säkerhetsmattor i både idrott på regelbunden basis. Dessa mattor har en skumfyllning och en PVC eller läder yta. Densiteten av säkerhetsmattor varierar; konkurrensmattor är oftast fastare, vilket gör att en mer stabiliserad landning. Tumble spår har en mjuk landning område vid botten av körningen. Mattorna som används här är samma landningsmattor används runt gymnastikapparater.


Relaterade artiklar