Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema

September 21

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Phileas Fogg reste runt om i världen i 80 dagar i den berömda Jules Verne sagan. Ta din egen resa över hela världen med dessa förskola hantverk idéer. Låt Paris, Frankrike efter att ha gjort en varmluftsballong collage för en omgång mancala i Etiopien. Kryssning över Indiska oceanen för att göra diya för Diwali. Don dina ponchos i Peru och avsluta din världsturné i Mexiko, firar Cinco de Mayo med noisemakers.

Frankrike: luftballong Collage

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Barnen kan riva rött, vitt och blått silkespapper i små bitar, forma dem på ändarna av fingrarna och tryck dem på fläckar av lim på en ritning av en luftballong. Samtidigt som dina collage, säg att det första luftballong flygning hände i Frankrike den November 21, 1783.

Etiopien: Mancala

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Förskolebarn kan göra Mancala brädor från kartong äggkartonger att ge till familj och vänner. Mancala är ett brädspel som har sitt ursprung någonstans mellan Afrika och Mellanöstern mellan 7000 och 5000BC eller tidigare, enligt information som finns på arkeologiska utgrävningar som sponsras av National Geographic. Varje barn skär toppen av en papp äggkartong i hälften över kortsidan och placerar den under kopparna i botten för att göra kalahas, som är de två stora fack i varje ände av styrelsen. Barnen kan måla varje mindre rader av koppar olika färger. Du spelar mancala med stenar, grus, frön, kulor, torkade bönor eller nästan alla andra små, något runda föremål. Förskolebarn ska inte använda små föremål som spelpjäser utan uppsikt tills de är gamla nog att inte sätta spelpjäser i munnen.

Indien: Diya

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Om du ger varje barn en boll av självhärdande lera att forma runt sin knytnäve eller en sten, kan de göra "Diya." Diya är lampor som används för att dekorera hinduiska hem och samhällen i oktober eller november för Diwali, Festival of Lights, som är i början av den hinduiska nyåret. När diya torka i flera dagar, kan barnen måla dem med en mängd olika ljusa färger och lim paljetter och strass på utsidan. Den Diya kan antingen hålla en vaxljus eller en batteridriven värmeljus. Gör tillräckligt diya för att göra två rader längs infarten till förskola.

Peru: Poncho

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Barnen behöver en bit av brunt omslagspapper åtminstone lika bred som sina axlar och två gånger längden från deras axlar till deras midjan. När de vik den på mitten och skär ett hål för huvudet, kan barnen dekorera sina ponchos med ljusa kritor eller markörer.

Mexiko: Noisemakers

Förskola hantverk idéer med ett internationellt tema


Två papperstallrikar limmade ansikte mot ansikte och fylld med torkade bönor, pärlor eller jingle bells kan målas på en sida i taget med ljusa, sydväst inspirerade färger som turkos, rödockra och gult ockra och lämnades att torka över natten innan målning andra sidan. När du limmar kräppapper serpentiner i fyra platser runt utanför kanten av papperstallrikar, torka noisemakers natten en gång.


Relaterade artiklar