De biverkningar av glukosamin kondroitin

October 10Glukosamin och kondroitin kosttillskott marknadsförs som en alternativ behandling för artros. Du kan köpa dem antingen separat eller i kombination. Dessa tillägg kan minska smärta, göra lederna mindre stel och svullen, och öka funktionen i lederna som drabbats av artros, enligt University of Maryland Medical Center. Det finns dock vissa biverkningar förknippade med glukosamin och kondroitin tillskott, så de är inte för alla.

Biverkningar av Glukosamin

Glukosamin tillskott kan orsaka dåsighet, huvudvärk, sömnlöshet, härdning av naglarna, känslighet för solljus, hudreaktioner, och magbesvär. Mindre vanliga biverkningar är illamående, diarré, aptitförlust, gas, buksmärtor, kräkningar, halsbränna och förstoppning. Din hjärtfrekvens och blodtryck kan öka tillfälligt. Dessa tillägg kan också öka risken för blödningar och grå starr och ändra blodsockernivåer, enligt Mayo Clinic.

Biverkningar av Chondroitin

De flesta människor inte upplever biverkningar från kondroitin kosttillskott. När biverkningar förekommer, de är vanligtvis milda. Det vanligaste klagomålet om kondroitin tillskott är magbesvär. Som kondroitin liknar ett blodförtunnande medel som kallas heparin, kan det blodförtunnande. Men fler studier måste göras på biverkningar av långvarig användning, eftersom den mesta informationen är baserad på kortvarig användning av kondroitin. Till exempel, NIH Glukosamin / Chondroitin Artrit Intervention Trial Primär Studiedeltagare använde glukosamin och kondroitin tillskott i två år, medan arthritissufferers i allmänhet kan använda dessa tillskott i många år.

Överväganden

Kombinationen av glukosamin och kondroitin kosttillskott kan vara effektiva för smärtlindring för personer med måttlig eller svår smärta, men inte för dem med mild smärta, enligt NIH Glukosamin / Chondroitin Artrit Intervention Trial Primär Study. Den minskning av smärta inträffade när dessa tillskott användes i kombination, men inte när de användes separat.

Andra Säkerhetsfrågor

Glukosamin är gjord av skalen från skaldjur, så att folk som är allergiska mot fisk och skaldjur bör inte använda dessa tillskott. Chondroitin är typiskt gjord av ko brosk, så vegetarianer kanske vill söka efter tillägg gjorda av alger i stället. Om du tar blodförtunnande medel eller med hjälp av NSAID för smärta, kan du behöva minska din dos om du börjar ta glukosamin eller kondroitin, så kontrollera med din läkare innan du använder dessa tillskott.


Relaterade artiklar