Hur kan jag Groom Min maltesiska att ha en valp Cut?

October 14Söta, mjuka maltesiska hundar är en populär leksak rasen med en distinkt lång, silkeslen vit päls. Om din maltesiska är en utställningshund, måste du hålla våningen långt hår noggrant uppbundna för att förhindra den från att bli trassligt eller bryta. Men om din maltesiska är absolut en kamrat med ingen att imponera men trakten hundfotgängare, kan du välja att rykta den av en valp klippa för att hålla det snyggt med mycket mindre underhåll.

Instruktioner

• Förbered det område där du kommer att grooming din maltesiska. Ställ ut schampo, balsam, handduk och alla grooming leveranser så att du inte behöver stanna för att hämta några objekt när du är mitt i grooming.

• Borsta och kamma din hund noggrant för att avlägsna alla döda hår. Om du stöter på en matta, först försiktigt försöka lösa det med fingrarna. Om det inte fungerar, spraya Detangler på mattan och försöka lossa den med din kam. Skär mattan ut bör vara en sista utväg. Ta bort alla mattor eller knutar innan bada din maltesiska, eftersom vatten kan dra mattorna och göra dem ännu svårare att ta bort.

• Bada din hund i varmt vatten med ett schampo speciellt för vita hundar. Var noga med att undvika sina känsliga ögon och öron. Tvätta, skölj noga och upprepa. Skölj tills vattnet är klart. Antingen gäller sköljs ut balsam och skölj noga eller spraya din hund med leave-in balsam.

• Torka maltesiska med en handduk tills det är bara fuktig. Om du vill kan du nu använda en hund torktumlare för att slutföra torkningen. Använd aldrig en hårtork avsedd för personer på en hund - det blir alldeles för varmt och kan orsaka allvarliga brännskador. Var noga med din hund är torrt innan du påbörjar nästa steg.

• Klipp din hunds hår i en nedåtgående rörelse med hjälp av nr 4 eller nr 5 blad. Gå från nacken till svansen, undvika användning av klämverktygen på ben, huvud eller svans. Kläm fast botten av bröstkorgen (hundens buk) på detta sätt också.

• Byt nr 4 eller nr 5 blad för nr 10 bladet. Försiktigt klippa sidorna av din hunds ansikte, går framifrån och bak med hjälp av nr 10 bladet. Klipp enligt öronen för att hålla dem rena, men inte klippa öronen själva.

• Trimma din maltesiska öron med sax. För att göra varumärket "mustasch", använd sax för att forma området runt munnen i en cirkel. Trimma håret över ögonen och på toppen av huvudet till omkring 1 eller 2 inches med hjälp av kammen och sax. Om du föredrar att låta håret på toppen av huvudet länge, använd ett gummiband eller band att knyta den tillbaka ut av din hunds ögon. För att hålla dina maltesiska svans snyggt, kanske du vill trimma det också. Använd en sax för att klippa svansen till en hanterbar längd, är mycket försiktig när du scissoring nära kroppen. Blanda längre hår på benen i håret på kroppen med hjälp av din sax, sedan avrunda håret runt fötterna för en smidig, snygg look. Trim runt kuddar på fötterna.


Relaterade artiklar