Aktiviteter för anställd Värdering Dag

June 27

Aktiviteter för anställd Värdering Dag


Anställd Värdering Dag är den första fredagen i mars. Enligt Holiday Insights, Bob Nelson av Professionals erkännande International skapat Anställd Värdering Dag 1995 för att fokusera på anställderkännande. Arbetsgivarna bör planera aktiviteter för denna dag för att hedra bidragen från de anställda som håller verksamheten igång och lönsam.

Lunch på huset

Chefen kan ge lunch för de anställda på de anställdas Värdering dag. Om det finns flera skift, samla några av livsmedel för dem som arbetar andra skift eller ge en andra, och eventuellt en tredje, lunch för de anställda som arbetar andra skift. Det är en extra bonus när chefen frågar de anställda vad de vill äta, men det näst bästa alternativet är att ge flera val.

Presentkort

Anställda uppskattar alltid en finansiell gåva. En generisk presentkort kan användas på många ställen och ger arbetstagaren rätt att välja var han kan få ut mesta möjliga värde ur ett finansiellt gåva. Skjut presentkort inuti ett tack-kort med ett personligt meddelande från arbetsgivaren eller en chef. Ge specifik information om varför du uppskattar varje anställd.

Årlig bonus

Medan de flesta företag inte avsluta sin räkenskapsår nära anställd Värdering Dag, kan företaget reserverar en andel av vinsten och lämna ut denna dag. Detta är ett mycket påtagligt sätt för arbetsgivarna att ge tillbaka till de anställda för utmärkta tjänster som gör det möjligt för företaget att göra en vinst. Om ditt företag inte ansåg detta innan, meddela att nästa år kvalificerade anställda kommer att få en bonus baserad på resultat och produktivitet. Det kommer att uppmuntra dina anställda att arbeta lite hårdare under året i väntan på en trevlig bonus check i mars.

Företag Party

Belöna dina medarbetare med en fest på anställd Värdering dag. Partiet kan vara ett företag utflykt för rekreation, en trevlig middag ut för de anställda och deras närstående eller en in-house party med lagad mat. Gåvor av uppskattning och meriter belysa händelserna och se till dina anställda redovisas för enskilda prestationer. Hitta något att uppskatta om varje anställd och lägga den i skrift. Dela ut tackkort till varje anställd och har en chef ger noter av uppskattning till andra medarbetare som gör en skillnad i sitt jobb. Fördela tacka dig kort på festen.

En Ledig Dag

Även om du förmodligen inte kan stänga dörrarna och låta alla ut för dagen, kan du inleda en ny semester för anställdgillande. Låt varje anställd att välja en dag under de närmaste 60 dagarna för att ta bort, med lön, som tack för det hårda arbete han har gjort.

Skäm bort personal

Bjud in en eller flera massageterapeuter att komma in med massagestolar och ger en 15-minuters massage för varje anställd. Kontrollera med området spa och wellness proffs om rabatterade paket du kan ge till varje anställd på ledig tid.


Relaterade artiklar