Hur man byter en generatorremmen på en 2000 KIA Sephia

April 29

Hur man byter en generatorremmen på en 2000 KIA Sephia


De främre motortillbehör på 2000 KIA Sephia styrs av en enda serpentin bälte. Dessa tillbehör är vattenpumpen, servopumpen, luftkonditioneringsapparater kompressorn och generatorn. När motorn är igång, stängs vevaxeln remmen runt tillbehörs remskivorna, så att varje tillbehör för att fungera. Bandet leds runt tillbehören på ett sätt som gör att varje tillbehör till funktion samtidigt. Byt bältet omedelbart om det är överdriven nötning eller sprickbildning någonstans på bandet. Om bandet går sönder, kommer alla tillbehör slutar fungera.

Instruktioner

• Höj huven och inspektera det övre vänstra sidan av fläkthölje för Serpentine belt routing diagram. Diagrammet är stämplat nära huven låsspärren. Använd ruttanvisningarna i detta diagram för att dirigera den nya remmen.

• Kontrollera framsidan av motorn och lokalisera den automatiska remspännaren. Spännaren har ett fyrkantigt hål i toppen av spännarmen. Använd det fyrkantiga hålet för att rotera spänn med breaker bar.

• Sätt i slutet av breaker bar i det fyrkantiga hålet på toppen av spännaren. Vrid spänn moturs med breaker bar. När spänningen är utanför bandet, skjut remmen från valsens remskiva som är fäst till botten av spännarmen.

• Släpp spänn och dra remmen från de återstående tillbehörs remskivor. Dra ut bältet från motorrummet och jämför den gamla remmen till det nya bandet för att säkerställa att den nya remmen är av rätt storlek.

• Dra den nya remmen runt varje tillbehör remskiva genom att följa routing anvisningarna på remföringsdiagrammet. När bältet är helt dras runt remskivorna, inspektera bältet för att säkerställa att det sitter insidan av varje remskiva.

• Sväng spänn moturs med breaker bar. Placera den nya remmen under rullen remskiva som är fäst till botten av spännaren. Släpp spännaren. Eftersom det är att dra tillbaka, kommer det att dra alla slack ur bältet för att skapa den rätta spänningen.

• Veva 2000 KIA Sephia i cirka 10 sekunder för att helt plats den nya remmen till tillbehörs remskivor. Stäng av motorn, kontrollera bältet och stäng motorhuven.


Relaterade artiklar