Hur man öppnar ett Word-dokument i utskriftslayout

March 27

Hur man öppnar ett Word-dokument i utskriftslayout


De flesta versioner av Word har flera olika sätt att se på ett dokument, inklusive utskriftslayout, helskärm läsning, och webblayout läge. I Utskriftslayout, ser du hur sidan ser ut innan du trycker på knappen Skriv ut. Utkast eller Normal läget är också en gemensam syn så att du kan arbeta på en sida utan distraktioner. Word 2007 standardläget är Utskriftslayout. I vissa versioner av Word 2003, är standard Läsa layoutläget. Oavsett om du använder Word 2007 eller 2003, kan du växla mellan olika vyer eller ändra standardvyn.

Instruktioner

• Öppna Word och dokument. Klicka på knappen "Microsoft Office", och klicka sedan på "Word-alternativ" i nedre högra hörnet av menyn.

• Klicka på "Avancerat" i den vänstra åtgärdsfönstret. Scrolla ner tills du ser kategorin Allmänt. För Utskriftslayout, rensa "Tillåt Öppna ett dokument i utkast View" kryssrutan. För Utkast View, kontrollera "Tillåt Öppna ett dokument i utkast View" kryssrutan.

• Klicka på "OK." Om du använder utkastläge i Word 2007 och lägga till ett sidhuvud, växlar Word automatiskt att Utskriftslayout-läge så att du kan sätta huvudet, enligt Dummies.com. För att återgå till utkastläge eller för att växla mellan lägen, använd fliken Visa eller Visa-knapparna.

• Öppna Word och ett dokument för att arbeta på. Klicka på "Visa" -fliken i menyfliksområdet.

• Klicka på "Utskriftslayout" vy i vyer gruppen för att visa Utskriftslayout. Du kan också klicka på någon av de andra vyer såsom Disposition eller Utkast för att se dokumentet i dessa lägen.

• Använd Visa knapparna längst ned till höger på skärmen som en genväg till olika åsikter. Klicka på den första knappen som är "Utskriftslayout" för att gå till utskriftslayoutläge.

• Öppna Word 2003 och klicka på menyn "File". Klicka på "Öppna" och gå till din mallar katalogen (vanligtvis C: \ Documents and Settings \ användarnamn \ Application Data \ Microsoft \ Templates, enligt Microsoft).

• Dubbelklicka på "Normal.dot" för att öppna den. Klicka på menyn "Verktyg", och klicka sedan på "Alternativ" för att få upp dialogrutan Alternativ.

• Klicka på fliken "Allmänt", och sedan avmarkera "Tillåt Börjar läsa layout i" kryssrutan. Klicka på "OK" för att spara inställningarna. Klicka på "Utskriftslayout" Visa knappen Visa kontroll längst ned till vänster på skärmen.

• Spara "Normal.dot" fil genom att klicka på "File" och sedan "Spara". Stäng Word och öppna den nya vy du valt.


Relaterade artiklar