Skapa en gratis blogg och tjäna pengar med det

September 24Även stora förmögenheter sällan tjänade över natten i annonsering på nätet, är det ett område som nästan vem som helst kan komma in utan att spendera en massa pengar. Faktum är att flera av de mest framträdande blogging webbplatser är fria att gå. Skriv på ett ämne som intresserar dig och skapa artiklar som engagerar läsarna. Detta är det bästa sättet att börja tjäna pengar för att komplettera din primära uppgift.

Instruktioner

• Välj en plattform för din blogg. Blogger, Wordpress och Tumblr är gratis webbplatser som ger webbhotell och programvara som behövs för att starta en blogg. Alternativt, Drupal, Joomla och WordPress.org är plattformar som du kan använda för att starta en blogg på din egen webbserver. Även om användningen av dessa plattformar är gratis, måste du betala för att registrera ett domännamn och starta ett konto hos ett webbhotell leverantör.

• Välj en reklamleverantör eller en affiliate partner att tjäna pengar på din blogg. Till exempel kan du lägga till Google AdSense på en blogg och börja tjäna pengar med liten ansträngning. Några gratis blogg leverantörer har begränsningar som du måste följa vid visning av reklam. WordPress.com tillåter inte AdSense-annonser i gratis bloggar. Om du vill visa annonser av ditt val på WordPress.com, måste du uppgradera ditt konto eller registrera dig för Ad Control. Annonskontroll ger dig hälften av inkomsterna från reklam, med den andra hälften går till Wordpress.

• Inrätta en nisch eller tema för din blogg. Om ditt mål är för läsarna att klicka på annonser eller köpa produkter, välja ett tema som en person som är intresserad av att köpa produkter kan söka efter. Till exempel kan någon som är intresserad av att köpa ett nytt grafikkort söka efter en blogg om hårdvara recensioner. Du kan potentiellt tjäna pengar från en blogg med något tema, men du kan finna det svårt att tjäna pengar på en blogg som inte är produktfokuserade.

• Lägg till innehåll på din blogg att börja bygga en läsare bas. Läsarna leta efter innehåll som inte kan hittas någon annanstans. Undvik remailing innehåll som du hittar på andra platser och skapa tjänster som är färsk och originell. Ursprungliga innehållet resultat från att bedriva omfattande forskning eller välja artikel ämnen som du har stor kunskap om.

• Optimera ditt innehåll för att hjälpa människor att hitta den i sökmotorer. Det hjälper att tänka på en viktigaste sökord fras för varje artikel som du skriver. Till exempel, "tjäna pengar online" är ett nyckelord fras som kan vara relevant för en artikel om att tjäna pengar på att blogga. Den viktigaste sökordsfras i din artikel bör vara i artikelns titel och i innehållet. Sökmotorer kommer att använda texten i din artikel att bestämma dess ämne. Din text måste innehålla ord som människor använder när du söker efter denna typ av artikel.


Relaterade artiklar