Traditionella blomarrangemang

September 25

Traditionella blomarrangemang


Skapa traditionella blomsterarrangemang är en konstform. En välgjord blomsterarrangemang kan göra ett rum mer dräglig och attraktiv. Konsten medium för blomma arrangörer är snitt blad och blommor som trivs längre när hanteras korrekt.

Överväganden

Tänk på struktur, storlek, form och färg på dina växtmaterial innan man beslutar om en design för arrangemanget. Tänk på tenoren du vill uttrycka med arrangemanget liksom.

Val

Det finns tre traditionella stilar som blomsterarrangemang. Linje arrangemang följer en japansk inflytande och ge en ren, gles utseende med färre grenar och stammar än andra arrangemang. Mass arrangemang följa europeiska mönster och är typiskt fylligare, med betoning på färg. Raden / mass arrangemang tar komponenter i båda stilarna för att skapa en mer modern anpassning av traditionella blomsterarrangemang.

Förebyggande tips

Snittblommor med en vass kniv i stället för sax för att förhindra nypa stjälkarna. Ta bort alla blad som kommer att vara i vatten för att förhindra mögel och svamp.

Framställning

Håll ditt arrangemang hälsosamma genom att skära blommor på sen eftermiddag när näringsämnen är rikast i stjälkarna eller tidigt på morgonen när vattenhalten är högre.

Behållare

Traditionella blomsterarrangemang fram bäst i behållare som harmoniserar med den naturliga looken av växterna. Stick med brunt, grönt och brun för en effektiv traditionell presentation.


Relaterade artiklar