Hur man hittar information om officiella Album Sales

November 13Album försäljning är en betydande barometer för kommersiell framgång. Det finns dock olika organisationer som spårar denna försäljning och några anses mer "officiella" än andra. Det finns också en mängd spåra företag som håller upp med albumet försäljning för särskilda skäl. För att få en rimlig uppfattning om de faktiska försäljningssiffror, måste du vara uppmärksam på flera källor som det inte finns en enda "officiella" tracking företag.

Instruktioner

• Följ allmänna försäljningssiffror på en vecka och årlig basis genom tidningar som tillgodoser musikindustrin. En populär källa är "Billboard" tidningen, som räkningar sig som "musikindustrins premiär nyhetskälla." En sex månaders abonnemang till "Billboard" börjar vid 48 £ (från 2010). Andra tidningar tillhandahåller denna information är "Rolling Stone" och genrespecifika publikationer som "The Source."

• Utnyttja Nielsens Soundscan ansökan, som syftar till att "spåra musik och musik-video produktförsäljning samt radio station musiken spelas." Från och med 2010, är ​​Soundscan försäljningssiffror anses vara standard för branschen. Soundscan: s hemsida har musik ranking och ytterligare information, inklusive up-to-date försäljningssiffror, finns tillgänglig på begäran. Nielsen avgifter för dessa tjänster i enlighet med behoven hos varje kund.

• Kontrollera de uppgifter som erhållits av Recording Industry Association of America (RIAA), den grupp som utfärdar guld och platinaskivor för kommersiellt framgångsrika inspelningar. Enligt RIAA, sina siffror komma "direkt från de stora musikbolagen." Även om detta anses vara ett officiellt nummer, säger RIAA det endast står för "cirka 85 procent av musiken som säljs i USA"


Relaterade artiklar