Hur man skriver ett brev för att rensa ditt namn

May 27

Hur man skriver ett brev för att rensa ditt namn


Om någon sprider falska rykten om dig att skada ditt rykte, kan du stämma honom för förtal eller förtal. Förtal är när ryktet talas och förtal är när det är skrivet; båda är olagliga. Även om du stämma personen för skador och vinna i domstol, kan skada ditt rykte kvar. Ett sätt att rensa ditt namn är att skriva ett brev som förklarar vad som faktiskt inträffat, om något, och att förneka ryktet.

Instruktioner

• Bestäm vem du ska skicka ditt brev. Om du är en offentlig person i din kommun och ryktet gjordes mycket offentligt, kan du gynnas mest av att skriva ett brev till redaktören för en lokaltidning att rensa ditt namn. Om skador på ditt rykte hände på arbetsplatsen, kanske du bestämmer dig för att skicka ditt brev via e-post eller lägga den någonstans på arbetsplatsen.

• Börja brevet genom att ge en kort översikt av rykten. Gå inte in i detalj eftersom vissa människor kanske inte har varit medvetna om detaljerna i de rykten --- och genom att räkna dem i detalj, du sprider rykten vidare.

• Neka varje rykte i lugn, fackspråk. Om du har bevis som visar att ryktena inte är sanna, förklarar att bevis eller erbjuda sig att visa den för någon som kan vara intresserad.

• Tack bokstaven mottagaren eller mottagarna för sin tid. Försäkra dem om att du skulle vilja ställa frågan bakom dig är återgå till ett normalt liv så snart som möjligt.

• Skriv i brevet med ditt namn.


Relaterade artiklar