Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?

January 25

Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?


De flesta av oss sysslar med att köpa hälsosamma livsmedel. Vi läser etiketter, köpa ekologiska och göra allt vi kan för att konsumera livsmedel som är bra för oss. Vårt sätt att förbereda och förvara mat kan vara lika viktigt. Det är viktigt att veta vad som är faror för livsmedelssäkerheten och hur vi kan se till att vår mat är inte förorenas av dessa risker.

Efter Matlagning

Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?


Lämnar en preparerad matvara ut under en längre period kan skapa ett livsmedel fara. Efter laga mat, bör det endast lämnas ut i rumstemperatur, högst, två timmar. Då bör det insvept och kylskåp. Efter två timmar, skadliga bakterier börjar att invadera maten. Det bör kastas ut på den punkten.

Tid

Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?


Maten du använder har en tidsgräns. På någon mat objekt du köper, bör det finnas ett utgångsdatum på etiketten eller förpackningen. När objektet maten når detta datum, börjar det att förstöra. Detta gäller särskilt för kött- och mjölkprodukter. Lita aldrig på lukten eller titta på ett livsmedel för att se till att det är fortfarande bra.

Lagring

Placeringen av livsmedel kan vara en säkerhetsrisk. Håll alltid kött, grönsaker och frukter separerade i kylskåp. Rått kött har kapacitet att hålla i bakterier tills det är kokt. Om den placeras nära frukter som inte kokas, kan bakterierna förorena frukten. Okokt kött bör alltid noggrant inslagna och antingen placeras i frysen eller sätta långt borta från alla andra livsmedel.

Städning

Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?


I alla restauranger, de anställda måste tvätta händerna noga innan du förbereder mat. Denna vana bör också följas av någon matlagning hemma. Tvätta alltid händerna innan du hanterar någon mat och se till att skölja maten innan matlagning det.

Täckt

Vad är Risk för livsmedelssäkerhet?


Håll livsmedel tätt tillsluten. Använd behållare med plastsnäpp omslag. Mat går dåligt i en snabbare takt när den lämnas avslöjats. Rått kött täckas kan sprida bakterier i hela kylskåpet. Se till att resterna alltid placeras i en plastpåse eller en behållare med ett lock. Kontrollera dem varje dag för att se till att de inte bortskämda.


Relaterade artiklar