Medelhavs Shade Växter

January 7

Medelhavs Shade Växter


En medelhavsträdgård innehåller växter som finns i trädgårdar längs Medelhavskusten, där vintrarna är fuktiga och somrarna är torra och varma. Det kan dock också omfatta kompatibla låg underhåll växter som komplimang Medelhavet trädgården. Även om medelhavsträdgårdar inkluderar riklig solen älskande örter och blommande perenner, det finns lämpliga växter som trivs i tät skugga.

Gjutjärn växt

Gjutjärn växt (Aspidistra elatior) är en clumping evergreen perenn lämpar sig för odling i tät, torr skugga i US Department of Agriculture hardiness zoner 7 till 10. Det har breda gröna blad och är känd för sin hållbarhet i väldränerad, torra platser. Även om gjutjärn växt blommar, är blomman inte iögonfallande och produceras nära marken linjen. Gjutjärns växter kan odlas i behållare belägna i skuggiga platser. Bladen förlorar sin rika grön färg när den utsätts för skarpt solljus.

Camellia

Den Camellia (Camellia japonica) är en lämplig buske för skugga i medelhavsträdgårdar. Den växer bäst i sur jord förbättras med massor av organiskt material, med extra fukt under sommaren. Den enastående inslag i Camellia är dess förmåga att producera roselike sommaren under de kallare månaderna november till mars. Den har mörkgröna blad och är sällan besväras av skadedjur eller sjukdomar om planterade där det finns god luftcirkulation. Den växer till 15 fot långa och 10 fot bred och är lämplig för odling i US Department of Agriculture hardiness zoner 7 till 9.

Oakleaf Hydrangea

Oakleaf (Hydrangea quercifolia) är en långsamt växande lövfällande buske lämplig för US Department of Agriculture zoner 5 men 9. Det har breda, lönn formade blad och producerar 8-tums vita blommor vippor under sommarmånaderna. Den växer i djup jord berikad med organiskt material och kräver extra fukt i de torraste platser. The Oakleaf hortensia trivs i tät skugga, växer till 10 fot lång och 8 fot bred.

Bush Lily

Busken lilja, eller brand lilja (mönjelilja), är lämplig för plantering i US Department of Agriculture härdighet zoner 9 och varmare, men kan användas i behållare i kallare platser. Den växer från en stor glödlampa och producerar lysande orange och gula blommor och breda, straplike blad. Blomningen Perioden är tidigt på våren från februari till april. Bussn lilja används ofta som ett hus växt, så att den kan flyttas inomhus när vintern kommer när det inte är vinterhärdig.


Relaterade artiklar