Heta frisyrer av 80-talet

April 15

Heta frisyrer av 80-talet


1980-talet var ett decennium av mode träffar - eller missar - beroende på hur man såg på det. Alla decennium som skröt matcha neon tröja och strumpor måste vara unikt. Och glöm inte frisyrer - även om vissa av er kanske prova. I 80-talet, var större bättre och frostat var att, liksom, helt dö för. Det spelade ingen roll att längden på ditt hår. Heta frisyrer av 80-talet övergick varje frisyr och längd.

Kort

Korta, spetsade stilar var varmt i 80-talet. Den yngre generationen gick sann punk med Mohawk med sidorna av huvudet rakat. Den rakade Mohawk var lämpligt för killar och tjejer. Den fauxhawk bestod av gel håller upp toppen och sidorna av en genväg. En ännu djärvare snitt inblandade rakning ena sidan av huvudet och dör tips av de återstående hår en lysande neon färg, såsom rosa eller grönt. En äldre kvinna i 80-talet hade håret i en mjuk skiktad snitt, påminner om 60-talet bouffant.

Medium

Tack vare 80-flick "Dirty Dancing", lockigt perm var alla rave. Fans tog upp ett snäpp med frostat hår tips. Hairspray, var hårspray och mer hårspray används för att hålla upp sittpuff. Sidohästsvans hålls med en scrunchie var ett alternativ för en casual look. Blunt bob nedskärningar var en drastisk stil som bärs av många äldre kvinnor i 80-talet. Utseendet var lämpligt för kontor samt för casual händelser.

Lång

Sidan Hästsvans var lämpligt för längre hår också. För en formell händelse, var håret flätat i en fransk fläta med ett clip-on band fäst i botten av flätan. Långa och korta mullets var populär bland både män och kvinnor. Den 80-talet mulle präglades av kort hår i fronten med längre hår, eller en svans, i ryggen. En av de mest kända 80-talet musiker som donned denna "affär i fronten, parti i ryggen" frisyr var Billy Ray Cyrus. Olika varianter av mulle fortfarande sliten idag.

Afroamerikan

Män och kvinnor, unga och gamla, hade en stil som kallas Jheri curl. Detta hela lockigt stil bars med lång eller kort hår. Den yngre generationen haft asymmetriska bob stilar som bärs av rap artister som Salt-n-Pepa och MC Lyte. Män i alla åldrar hade hår i en låda klippa. Äldre män bar en nedre rutan stil medan den yngre generationen hade hög låda nedskärningar kanalisera rapgruppen Kid n 'Play.


Relaterade artiklar