Barn Rörelse Spel

February 12

Barn Rörelse Spel


Rörelse spel hjälpa barnen att utveckla motorik, förbättra samordningen och finslipa sin balans. Barnen kan spela rörelsespel nästan var som helst, men ofta i skolan, på lägret eller hemma. Dessa spel gör också barn mer observanta och uppmärksamma följande anvisningar. Du kan förbättra många rörelse spel med musik, rekvisita eller utrustning, som gör spelen mer intressanta och hjälpa till att hålla ett barns uppmärksamhet span.

Uttryck

Spela detta spel med instrumentalmusik som inte har ord. Barnen lyssnar på ett musikstycke och försöker utföra rörelser som uttrycker hur musiken får dem att känna. Barnen kan försöka att uttrycka sig genom sin rörelse samtidigt, eller ett barn kan röra sig och de andra kan försöka gissa hur han mår. Klipp av musik från filmer väcker ofta specifika känslor som barn kan uttrycka genom rörelse.

Förslag rim

Småbarn och barn under 2 kan fortfarande lära sig att manipulera några av deras kroppsdelar. Du kan lägga till många barnvisor med rörelser små barn kan härma. Föräldrar kan manipulera mycket unga barn ben och armar, så att de kan delta även om de inte kan utföra rörelserna själva. Några låtar med handrörelser är "Däck på Bus", "Se vem är kommande" och "Itsy Bitsy Spider." Små barn älskar upprepning, så om du upprepa låtar flera gånger och tillsätt motioner, kommer barnen så småningom behärska dem själva. Låtar med handrörelser främja skicklighet och samordning.

Action Berättelser

Dela in barnen i små grupper om fyra eller fem. Låt varje grupp välja en hemlig berättelse från en lista över berättelser som de andra barnen har läst. Barn läsa deras berättelser tyst och sedan agera ut dem utan att tala. De andra barnen måste gissa vilken berättelse de har valt. Om så önskas, kan barnen använda kraftigare papper att göra enkla rekvisita. Efter alla grupper har skrivit ner sina gissningar, kontrollera att se vilken grupp som korrekt identifierats flest berättelser.

Ballong Spela

Barn älskar ballonger, och peka på dem för att hålla dem i luften kräver rörelse. Har eleverna står i en cirkel och tryck på en ballong till varandra. Varje minut ballongen stannar upp, lägga till ytterligare en ballong till spelet. Håll koll på hur många ballonger barnen kan hålla i luften innan man faller och de börjar processen igen, börjar med en ballong. Gör det här spelet mer konkurrenskraftiga genom att skapa två cirklar av barn och de kan konkurrera för att se vilken grupp kan lägga till fler ballonger till sin krets innan ballongen faller. En annan variant är att förbjuda att knacka med händerna. Barnen kommer att få mycket kreativa när de försöker hålla ballonger i luften.


Relaterade artiklar