Hur man bygger ett Word-dokument från en Visio mall

December 13

Hur man bygger ett Word-dokument från en Visio mall


När du behöver en förstklassig diagram, bör Microsoft Visio vara din go-to Office-program. Ibland behöver du ett sådant diagram i en rapport eller annat Word-dokument. I stället för att skapa en Visio diagram, skriva ut det och interfoliering den i det utskrivna dokumentet, kan du ta med din Visio mall direkt i Word-dokumentet. I själva verket finns det flera sätt på vilka du kan integrera en Visio-ritning i din Word-fil.

Instruktioner

Bygg ett Word-dokument från Visio Använda Klistra in special

• Öppna Microsoft Visio. I Visio 2003, gå till "Arkiv" -menyn, peka på "Ny" och välj vilken typ av ritning som du vill. Välj den mall du vill använda. I Visio 2007 eller 2010, gå till "Arkiv" -menyn, peka på "New" och klicka på "Komma igång". Öppna en mallkategori och välj den mall du vill använda.

• Dra former du vill i Visio-ritningen på mallsida och göra några andra ändringar du önskar.

• Håll ner "Ctrl" och "A" på tangentbordet för att markera hela ritningen. Du kan också välja "Markera allt" från menyn "Redigera" i Visio 2003 eller från "Redigera" grupp på fliken "Hem" i Visio 2007 eller 2010. Kopiera ritningen genom att klicka på "Kopiera" på "Standard" i verktygsfältet i Visio 2003 eller i "Urklipp" grupp på fliken "Hem" i Visio 2007 eller 2010. Du kan också använda kortkommandot "Ctrl" + "C"

• Öppna ett tomt Word-dokument eller andra Word-dokument som du vill lägga till Visio-ritningen. Gå till menyn "Redigera" i Word 2003 och välj "Klistra in special." Klicka på pilen på "Klistra in" -knappen i Word 2007 eller 2010 och välj "Klistra in special."

• Välj "Bild (Windows Metafile)" eller "Picture (Enhanced Metafile)" i "När" på "Klistra in special" i dialogrutan.

Bygg ett Word-dokument från Visio på Infoga-menyn

• Öppna Microsoft Visio och välj en mall som i det första avsnittet. Skapa diagrammet genom att dra objekt på sidan, och göra några ändringar eller anpassningar som du önskar.

• Gå till menyn "File" i Visio 2003 klickar du på "Office-knappen" i Visio 2007 eller gå till "File" -fliken i Visio 2010 och välj "Spara." Ange ett namn för Visio-ritningen. Välj "Enhanced Metafile" eller "Windows Metafile" i "Spara som typ" drop-down. Klicka på "Spara" och stäng Visio.

• Öppna ett tomt Word-dokument eller Word-dokumentet där du vill infoga Visio-ritningen.

• Gå till menyn "Infoga" i Word 2003. Peka på "Bild" och välj "Från fil." Leta reda på Visio-ritning du sparat och klicka på "Infoga." Gå till "Infoga" -fliken i Word 2007 eller 2010 och klicka på "Picture". Leta reda på Visio-ritning du sparat och klicka på "Infoga."

Dra Visio-ritningar till Word

• Öppna ett tomt Word-dokument eller Word-dokumentet där du vill infoga Visio-ritningen. Klicka på knappen "Återställ nedåt" längst upp till höger på Word-fönstret. Dra gränsen i Word-fönstret så att det bara tar upp ena sidan av skärmen.

• Öppna Microsoft Visio. I Visio 2003, gå till "Arkiv" -menyn, peka på "Ny" och välj vilken typ av ritning som du vill. Välj den mall du vill använda. I Visio 2007 eller 2010, gå till "Arkiv" -menyn, peka på "New" och klicka på "Komma igång". Öppna en mallkategori och välj den mall du vill använda.

• Klicka på knappen "Återställ nedåt" längst upp till höger sida av Visio fönstret. Dra gränsen till Visio fönstret så att det endast tar upp en sida av skärmen. Flytta den motsatta i Word-fönstret så att du kan se båda ansökningarna samtidigt.

• Klicka på en ritning objekt i Visio mall som du vill använda i Word. Dra objektet till Word-dokumentet och släpp den där du vill placera den. Dra och släpp alla de objekt som du vill använda i Word-dokumentet.

• Stäng Visio och spara ändringarna i Word-dokumentet.


Relaterade artiklar