Hur man bygger en spaghetti bro

January 12

Hur man bygger en spaghetti bro


Att bygga en spaghetti bro är ett pedagogiskt experiment som visar hur broar fungerar. Om du deltar i en spagetti brobyggande tävling, tävlingsreglerna kommer sannolikt att ange tillåtna material, storleken på din bro och hur det kommer att bedömas. Framgång typiskt bestäms av hur många gånger sin egen vikt din bro kan hålla utan att brista. Således är ditt mål att bygga en lätt bro som kan stödja en tungviktare belastning.

Instruktioner

• Bygg stöder för din bro. Bunta flera trådar av pastaprodukter tillsammans i formen av ett rör. Applicera lim på varje sträng som du går. Håll varje bunt tillsammans med ett gummiband tills limmet torkar.

• Bygga ett däck för din bro (även känd som banvallen - den del av bron på vilken lasten kommer att placeras). Två möjliga konstruktioner är: 1) En rund bunt av unglued spagetti (avsaknaden av lim tillåter spaghetti att skifta efter behov under tyngden av lasten), eller 2) Flera lager av spagetti, med varje skikt som består av bitar av spagetti limmade sida vid sida till bredden av däcket, och de resulterande skikten limmas ovanpå varandra för bildande av en tjock bunt (försök 10 skikt till att börja).

• Utforma takstolar (även kallat underkonstruktionen och överbyggnad) av din bro att skala på en bit rutat papper. Detta kommer att fungera som en mall för att bygga din bro. De bästa designerna består av en serie av trianglar, som är starkare än kvadrater.

• Täck rutat papper med ett ark av klar plastfolie. Detta gör att du kan se din mall som din bygga din bro, utan att få lim på rutat papper.

• Klipp spaghetti att passa mallen, lägga ut det på schablonen och sedan limma ihop dem med vitt lim eller en limpistol. Se till att eleverna är försiktig med varmt lim.

• Limma alla delar av din bro tillsammans (stöder, däck och fackverk).

• Tillsätt vikt till din bro i små steg för att avgöra hur mycket vikt det kan hålla innan det går sönder.


Relaterade artiklar