Hur man bygger en pyramid i PE klass

October 3

Hur man bygger en pyramid i PE klass


En PE klass är en säker miljö för att prova några grupp akrobatik eller stunts, bland annat att bilda en pyramidstruktur med ett barn upptill och rader av andra barn avsmalnande under honom eller henne som stöd. Att bygga en mänsklig pyramid är en utmanande övning som bidrar till att öka styrka, flexibilitet och balans. Mänskliga pyramider lär också barn om vikten av lagarbete och uthållighet, och öka självförtroendet.

Instruktioner

• Förbered utrymme för övningen. Fastställa gym mattor för skyddande dämpning. Rensa området av all utrustning och se till att barn har tillräckligt med utrymme för att korrekt utföra de rörelser.

• Instruera tre barn att gå ner på sina händer och knän i en rak linje, att skuldra vid skuldra. Se till att de håller ryggen rak. Barnen i den här raden - basen av pyramiden - bör vara den starkaste i klassen.

• Hjälp två barn klättrar upp på ryggen på barnen vid basen av pyramiden. Varje barn placerar ett knä och en hand på deltagaren till sin rätt och deltagare till deras vänster under dem. Kontrollera händerna placeras på den övre axeln och knäna är placerade på mitten till nedre delen av ryggen.

• Lyft en lätt barn på toppen av pyramiden. Han eller hon sätter en fot på varje ryggen på barn i mellanskiktet. Barnet vid toppen av pyramiden kan hålla sina armar upp i en hög v att skapa sluteffekten.

• Försök att bygga andra pyramider som använder fler barn. Börja med en bas av sex barn när de har fulländat de tekniker som behövs för att balansera och stödja varandra. Använd två barn i varje ände av basskiktet att slå poser för en mer dramatisk effekt.


Relaterade artiklar