Typer av Brown Sugar

October 25

Typer av Brown Sugar


Till skillnad från vitt socker, farinsocker kristaller innehåller melass. Under raffineringsprocessen, är sockerrörssaften först extraheras från sockerrör och kokades sedan tills allt vatten har avdunstat. Brown är melass-rika sockerkristaller på efterkälken en biprodukt. Mängden melass som återstår efter kristallerna torkas avgör vilken typ av brunt socker.

Muscovadoråsocker

Även känd som Barbados socker är Muscovado den mörkaste av alla bruna socker. Under raffinering kristallerna torkades under svag värme och lämnar efter sig en stor del av melass. Muscovado socker har en stark melass smak och dess kristaller är segare än regelbunden farinsocker. Den är tillverkad i England och används ibland i gingersnap kakor.

"Raw" Socker

Turbinado och Demerara socker båda kallas "rå" socker i USA. Socker kristallerna torkas i en centrifug, som avlägsnar melass från ytan av kristallerna. Båda socker kännetecknas av stora, grova granuler, ljusbrun färg med en mild melass smak. De används ofta för att sockra te och andra drycker. Turbinado socker smakar honung, medan Demerara har flera av melass smak.

Brunt socker

De vanligaste brunt socker är ljus och mörker. Dessa är gjorda genom att tillsätta melass tillbaka till vitsocker efter raffineringsprocessen. För ljusbrun socker, är 3 procent av melass läggas tillbaka till vitsocker; mörkbrun socker är gjord genom att returnera sex procent av melass. Fukten av melass gör farinsocker dunge upp. Ljusbrun socker är vanligast vid bakning. Mörkbrun socker har en starkare smak och används ofta för att göra pepparkakor, köttfärs och bakade bönor.


Relaterade artiklar