Vetenskap Projekt med kritor

September 5

Vetenskap Projekt med kritor


Även kritor är vanligen förknippas med hantverk projekt är barnvänliga konst leverans också ett lämpligt ämne för en mängd olika vetenskapliga projekt. Kritor är ett billigt material som kan visa en mängd vetenskapliga begrepp bland annat förändrade tillstånd av materia eller motstånd yta. Justera projekt för att återspegla ålder eller akademisk nivå av eleverna eller projektdeltagarna.

Krita Recyling

Kindergarten och grundskoleelever utforska sätt att värme förändrar en krita fysiska egenskaper med en krita återvinningsprojekt. I projektets mest grundläggande form, studenter dra pappers av kritor eller krita bitar för små för att använda och placera bitar i burkar med en muffin fack. Kvar i solen eller på en uppvärmningen fack, kommer kritor smälta in i en enda massa än vad som kan kylas och hoppat ur. Uppmuntra eleverna att experimentera med att blanda olika märken av kritor, röra upp färgerna eller justera värme mekanism för att identifiera hur variablerna påverkar processen eller slutprodukten.

Krita Smältpunkter

Även om det är sant att alla kritor kan smältas ner, det är inte så att alla typer och färger av kritor kommer att smälta på samma sätt eller vid samma temperatur. Övre elementära eller högstadiet studenter utforska variabler som påverkar hur en krita smälter med en kontrollerad experiment. En variabel som påverkar smältpunkter är färg, eftersom pigment och färgämnen i kritor kan påverka deras smältegenskaper. Eleverna placera fragment av samma färg kritor i enskilda muffin burkar och smälta kritor på en värmeplatta, som mäter antingen tiden tills full smält- eller temperaturen vid smältpunkten för varje färg. Ett annat alternativ är att testa olika märken av kritor att avgöra vilka som har högre eller lägre smältpunkter.

Kritor och Paint

Kritor är gjorda till stor del av paraffinvax, och vaxet skapar en barriär eller beläggning som lämnar pigmentet på en yta som papper eller trä. När man applicera ett skikt av färg till en krita ritning, kommer olika typer av färg reagerar olika beroende på typ av färg. En student forskningsprojekt kan utforska hur olika typer av färg, såsom oljebaserade, akryl eller akvarell, reagerar på en krita ritning. En student kan förutsäga vilka typer av färg kommer att täcka vax och som kommer att stötas. En annan variant kan vara att testa olika typer av kritor eller ändra typen av ytmaterial för att avgöra hur variablerna påverkar förhållandet mellan färg och krita.

Crayon Varumärke Jämförelse

En omfattande och praktisk forskningsprojekt på kritor är att jämföra olika märken av kritor på flera olika variabler. Studenten måste först identifiera vilka typer av egenskaper som påverkar en krita prestanda eller värde. En student kan välja att testa styrka, färg livfullhet, smältpunkt och graden av slitage med regelbunden användning. Ett test av kritor styrka kan innebära att klämma krita till ett bord och sedan suspensions vikter från ena änden tills den går sönder. En randomiserad panel av deltagarna kan betygsätta kritor "vitalitet, medan en smält test identifierar som kritor smälter snabbast. För att testa regelbundet slitage, kan studenten rita eller färg upprepande former tills spetsen på färgkritan når basen av papperet. Efter uppgifterna samlas in, betygsätta de kritor som baseras på deras prestationer över varje kategori.


Relaterade artiklar