Hur att reparera en gjutjärn badkar

December 18

Hur att reparera en gjutjärn badkar


De badkar i äldre hus är porslin täckta gjutjärn. Porslinet appliceras på gjutjärnet kan chip, exponerar järnet under. Gjutjärns badkar är ofta ersätts med modernare glasfiber bad, men det är svårt att ersätta charmen i samband med dessa perioden bitar. Många husägare väljer att Refinish deras gjutjärn badkar för att återställa dess skönhet.

Instruktioner

Ren och Förbered TubRista täta från kanten av badkaret och basen där den möter golvets yta med en caulk remover eller en mattkniv.Skruva avloppslocket och ta badkaret.Linda kranar med målartejp för att skydda dem under lackeringsprocessen.Skrapa tvålhinnor från insidan av badkaret med ett rakblad. Skrubba bort smuts, sot och skräp från badkaret.Torka ytarean av badkaret med denaturerad alkohol för att rensa bort återstod.

Reparations BristerApplicera glasfiber kitt till sprickor, bucklor och marker i badkaret. Jämna ut kitt med en spackel.Låt glasfiber spackla att ställa in, ger ytterligare värme från halogen butiken ljus.Sand kittet när det har härdat med en 36-grit sandpapper för att jämna ut höga punkter. Sand områden med 80-grit sandpapper att flöjla ut kitt till resten av badkaret yta.Torka bort slipdamm med cheesecloth.

Applicera en ny ytaApplicera ett porslin-bindemedel till badkaret med en trasa. Torka hela ytarean av badkaret.Spray akryluretan emalj på badkaret. Applicera tre skikt, så att varje skikt torka i 20 minuter.Wet-sand i badkaret med en 1000-grit sandpapper för att avlägsna ojämnheter från färgens yta.Buff badkaret med en effekt buffert och en bil polish.Byt ut avloppsgaller och ta bort tejpen från kranar. Om badkaret inte är fristående, tillämpa en rad av täta runt sin bas, jämna det med fingret. Applicera caulk också till kanten av badkaret längs väggen. Jämna ut täta med fingret för att ge en ren yta.


Relaterade artiklar