Hur man överklagar till ett försäkringsbolag som inte kommer att betala för Car Skadestånd

June 14

Hur man överklagar till ett försäkringsbolag som inte kommer att betala för Car Skadestånd


Just när du trodde att det inte kunde bli värre efter en bilolycka, du får meddelande från ditt försäkringsbolag att din ansökan har avslagits. Det nyheten är inte vad någon vill höra, men om det händer dig, har du alternativ. Tricket är att följa överklagandeprocessen noga när du arbetar för att få avslag omvända.

Instruktioner

• Kontrollera er politik. För att övertyga din bilförsäkring företag att ändra uppfattning om din ansökan, måste du först vara säker på att de inte har skäl att neka det. Mellan kollision, omfattande och skuldtäckning, kan bilen försäkringar vara extremt komplex, och många människor inte tar sig tid att läsa hela sak när de köper försäkring. Brevet du fick förneka din ansökan borde säga exakt varför din ansökan nekades. Jämför det med er politik att se till att förnekandet var olämpligt.

• Ring ditt försäkringsbolag. Innan du lämna in ett formellt överklagande, plocka upp telefonen och diskutera påståendet förnekelse med försäkringsbolaget. Förklara varför du tror att de felaktigt tackade din ansökan och be dem att vända sitt beslut. Om du inte kan övertyga dem att ändra sig, sedan be dem att förklara sin överklagandena till dig, även när du ska skicka överklagandet. Denna information bör vara i er politik också, men kontrollera allt med en agent och ta del av personens namn som gav dig råd och det datum du talade med agenten om du stöter på ett problem down the line.

• inge ett skriftligt krav överklagande. Ditt överklagande brev bör vara kort och rakt på sak, men täcka alla baser. Tydligt ange detaljerna i skador på bilen, varför du tror att de var fel att förneka din ansökan och att du vill att de ska ändra sitt beslut. Inkludera bevisning, till exempel bilder av skador på din bil och polisrapporter från olyckan i din överklagan.

• Undersök polisanmälan noggrant, eftersom det finns tillfällen när polisrapporter innehåller oriktiga uppgifter. Detta är olyckligt när det händer, eftersom försäkringsbolaget får grunda sin förnekelse på rapporten. Om rapporten är fel, boka tid hos polisen och försöka ange posten raka. Få dem att sätta några förändringar i skrift och ta en kopia till försäkringsbolaget. Förklara för försäkringsbolaget att den första polisanmälan är felaktig.

• Gå till din statliga försäkringar ombord. Om din bil försäkringsbolag vägrar att betala, och du fortfarande tror att de är i fel, kan din statliga försäkringar ombord erbjuda måtta för att hjälpa dig att nå en uppgörelse med bolaget. Kontrollera din statens regeringens hemsida för att ta reda på hur du kontaktar den statliga försäkringskortet.

• anlita en advokat. Om allt annat misslyckas, kan en advokat som specialiserat sig på försäkringsrätt kan du försöka få bilen försäkringsbolaget att betala.


Relaterade artiklar