Hur man identifierar Vintage Knappar

July 31

Hur man identifierar Vintage Knappar


Knappar daterar från åtminstone 3000 år sedan, men knappar som används som kläder fästelement är från ca AD 1200. massproduktion av knappar började på 18-talet, och vintage knappar är i stort sett de som görs i 19-talet och första hälften av 20- talet. I synnerhet viktorianska eran (1837-1901) knappar är uppskattad för sin mycket dekorativa karaktär. Du kan identifiera vintage knappar med sitt material, deras sätt att tillverkning och deras dekoration.

Instruktioner

• Identifiera knappens materialet. Vanliga material av tidiga knappar innehålla metall (mässing, tenn och silver pläterade järnmetaller är vanligast), keramik, glas, ben, skal, och tråd eller tyg. Runt sekelskiftet av 20-talet, har många knappar gjorda av komposit, plast-typ material såsom celluloid och senare bakelit. Hårdgummi såsom guttaperka blev en populär knapp material i början av 20-talet. Den nationella Button Samhället ger en nybörjar häfte med anvisningar för att identifiera populära materialtyper.

• Identifiera tillverkningsprocessen på knappen. Visst handgjorda knappar är vintage eller antik. Tappning metall knappar skedde ofta genom stansning av ett stycke metallplåt med olika mönster och bildar en skiva runt en form med en separat skaft eller öga för fastsättning. Andra metallknappar göts i en- eller tvådelade formar (särskilt militära och päls knappar). Keramik och porslin knappar kan gjutas eller handgjorda. Glas knapparna var typiskt gjutna och knappar som handblown av glasblåsare är särskilt collectible. Knappar av kompositmaterial som celluloid, bakelit och guttaperka var nästan alltid massproduceras i formar.

• Identifiera knappens funktion eller typ. Samlare gör ofta distinktioner mellan militära och civila vintage knappar och de som används för ytterplagg såsom jackor och inre plagg som byxor, skjortor eller underkläder. Samlare gör också en distinktion mellan handgjorda och massproducerade knappar. Populära typer av vintage knappar inkluderar silverpläterade eller mässing tombac knappar, porslin Prosser knappar, handblown glas knappar och mycket dekorativa celluloid och Bakelit knappar. Militära knappar är särskilt populära bland samlare. Vintage militära knappar är nästan alltid av metall och är tillverkade av mässing, tenn och silver pläterade järnmetaller.

• Forskning tillverkarens varumärken. Många vintage knappar har tillverkarnas märken och övrig information stämplas eller tryckas på baksidan av knappen. Efter en genomgång av en knapp tillverkare kommer att hjälpa datum på knappen och ge mer information om hur den gjordes. Guider till knapp-back märken är särskilt användbara.


Relaterade artiklar