Cowboy Fakta för barn

May 8

Cowboy Fakta för barn


Det är något med cowboys och vilda västern som fångar och stimulerar fantasin hos ett barn. När jag tänker tillbaka till en tid av amerikansk utbyggnad och prospektering, osäkerhet och upptäckter, väcker en känsla av äventyr som länge verkar förlorat. Lär dig några roliga fakta om Vilda Västern s revolvermän till denna oro utbildning, liksom.

Cowboy Slang

Cowboys i den amerikanska västern kan ha talade engelska, men de hade fackspråk av sina egna. Cowboys används slang för ett antal saker. Lök, till exempel, ofta kallad "skunk ägg", medan bönor kallades "Pecos jordgubbar" eller "whistle bär." Kex var "heta stenar", "soda sänken," eller "shotgun waddin". " Kaffe kallades ibland "brun gurgla" och pannkakor var "splatter sandskädda" eller "hjulingar."

Branding

Att vara en cowboy var inte alla gunslinging och spara jungfrur i nöd från att vara bunden på järnvägen. Cowboys var tvungen att profilera sin boskap för att indikera ägandet av djuren. Cowboys skulle använda ett varmt strykjärn för att göra ett märke på varje djur, vanligen på deras vänstra höft. Branding gjordes med en glödhet järnstången som bar unika prägel av ägaren. Seden att branding togs från spanska "vaqueros," som var spanska cowboys.

Cowboy Songs

Deras röster skulle inte ha varit himmelska, men cowboys gjorde sjunga - vanligtvis sin boskap, på natten. Några av låtarna sjungs av cowboys - och som fortfarande runt i dag - är "Old Dan Tucker", "närmare Min Gud till dig" och "The Texas Lullaby". Cowboys sjöng för sina kor för att lugna ner dem och minska sannolikheten för att de skulle skrämma efter skrämd av fenomen som åska och blixtar - en händelse som var både farligt och kostsamt.

Cowboyhatt

Kanske den mest ikoniska symbolen för vilda västern, cowboyhatt, med sitt breda brätten, är också ofta kallas en "tio gallon hat." Medan hatten verkar vara tidlös, det var faktiskt uppfanns för Buffalo Bull Cody - en kassör av skrönor - som använde den i sin Wild västra Show. Mössan gjordes ursprungligen av Stetson, ett företag som fortfarande runt i dag.


Relaterade artiklar