Vad är bra ursäkter för försenade?

May 26

Vad är bra ursäkter för försenade?


Oavsett om du kör för sent till skolan, arbete eller ens ett datum, bör du ha en bra ursäkt redo att förklara din senfärdighet. Om du har en legitim förklaring för sent, sedan berätta sanningen om din situation. Däremot har man inte alltid ha en riktig ursäkt för sin sena, och så många som 24 procent av de anställda har erkänt att skapa en falsk ursäkt för att förklara sin senfärdighet.

Bil Trouble

Förklara att du är försenade på grund av problem med bilen. Man kan säga att du hade en punktering, att din bil har slut på bensin eller ens att din motor bara inte startar. Du kan lägga till ursäkt att ta tid att göra reparationerna själv, eller så kan du säga att du behöver ytterligare tid för att köra bil genom ett garage.

Overslept

Skyll det faktum att du är sen till ett tidigt möte på försova. Man kan säga att din väckarklocka aldrig gick så du inte inser hur sent det faktiskt var. Du kan också använda ursäkt för att stanna uppe sent den föregående natten. Om du säger att du stannade upp sent, då vara beredd att förklara vad höll dig så länge. Du kan använda ursäkt för sent nattarbete som en motivering för bristen på sömn.

För mycket trafik

Vad är bra ursäkter för försenade?


Om du bor i en hektisk stad eller pendla till en, kan man säga att igensatta korsningar är orsaken till din försening. Du kanske också vill använda ursäkten av en bilolycka och en efterföljande trafikstockning. Om du bor i en mindre stad, kan du fortfarande att kunna använda trafik ursäkt; men om den person du möter är mycket bekant med området, kan hon veta att trafiken var inte ett problem.

Förlorade

Du kan använda en mängd olika "förlorade" ursäkter som kommer att motivera försenade. Man kan säga att du förlorat dina bilnycklar och att ta tid att hitta dem gör du kör sent. Man kan säga att man glömde bort tiden eftersom du arbetade på ett stort projekt. Eller så kan du förklara att du helt enkelt gick vilse på väg till ett möte - denna ursäkt fungerar bäst om du är i ett okänt område.


Relaterade artiklar