Hur man gör ditt CV ser professionella även om du har ingen erfarenhet

February 22Ett CV eller meritförteckning (CV) är ett dokument som används för att ansöka om ett jobb och är en översikt av en persons erfarenheter och kvalifikationer. Det är vanligtvis den första kontaktpunkten en kandidat har med en rekryterare, så det är viktigt att göra ett gott intryck. Om du inte har någon arbetslivserfarenhet, det finns element som du kan inkludera i ditt CV för att göra det ser professionell och engagerande.

Instruktioner

• Börja skriva ditt CV genom att placera dina kontaktuppgifter högst upp på sidan. Detta bör inkludera ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Skriv in svart text med en grundläggande typsnitt som Times New Roman eller Arial. Du kan hitta användbara mallar på totaljobs.com och reed.co.uk eller inom datorns kontorsprogram.

• Enligt monster.co.uk, behöver din CV till vara kortfattad, korrekt, engagerande och grundlig. Din personliga uttalande kommer att bli nästa avsnitt efter dina kontaktuppgifter och är oftast den första sektionen en rekryterare läser så den behöver för att göra ett intryck. Använda 50 till 100 ord, beskriver vem du är och vad du kan göra för arbetsgivaren. Markera dina kunskaper och utbildning som alla kvalifikationer och prestationer.

• Följ med ett avsnitt med rubriken "Utbildning". Börja med din högskola eller universitet följt av ditt gymnasiet. Innehålla namn, adresser och datum du deltog.

• I nästa avsnitt ska titeln "kvalifikationer." Från och med din högsta examen först, lista var och en som du fick för att inkludera ämnesraden, betyg och datum för prestation.

• Efter dina kvalifikationer, kan du behöva ytterligare kompetens som förtrogenhet med programvarupaket eller språk. Om du har slutfört någon kurser såsom första hjälpen eller fick en utmärkelse som en hertig av Edinburgh medalj då dessa bör ingå i det här avsnittet "Ytterligare kompetens."

• Att idrotta eller musikinstrument, gå danslektioner eller andra gruppaktiviteter och klubbar kan visa hårt arbete, engagemang och att vara en lagspelare. Om du har något av dessa färdigheter, inkludera dessa i ett avsnitt med rubriken "Aktiviteter och intressen." Om du har några särskilda prestationer eller utmärkelser på grund av dina fritidsintressen sedan se till att inkludera dessa som de kan visa din förmåga att lyckas.

• Den sista delen bör innehålla allt du har gjort för att förbereda sig för sysselsättningen. Chef detta avsnitt "beredning sysselsättning" och använda punkter för att lista viktiga punkter såsom frivilligarbete och de färdigheter du har fått varje läsning eller forskning du har slutfört och råd du kan ha försökt att förbereda dig för arbetsplatsen.


Relaterade artiklar