Hur man kan hjälpa en efterlevande make med barn

October 22



Förlusten av en make kan vara förödande. När en förälder sörjer döden av en livskamrat, kan stöd av familjemedlemmar och vänner att vara en viktig del av sorge och läkningsprocessen. En änka förälder som är kvar att höja och ta hand om barn på egen hand kan dra nytta av stöd och hjälp av andra. Att veta hur man kan hjälpa kan göra hela skillnaden i att stödja den återstående maken igenom sorgeprocessen, samtidigt som hon skulle gå mot självständighet när hon är redo.

Instruktioner

• Ring efterlevande make med barn att checka in med henne. Låt personen vet att du tänker på henne och ville se hur hon gör. Ge tid i ditt schema för att lyssna, utan att behöva skynda, om änka personen vill eller behöver prata.

• Leverera en hemlagad måltid eller personens favorit carry-ut mat till lunch eller middag. En sörjande person har ofta svårt att tenderar att dagliga uppgifter, såsom matlagning. Var noga med att ge tillräckligt med mat för moderbolaget och hennes barn.

• Erbjud dig att vara barnvakt barnen så att sörjande förälder har en ensam tid. Volontär för att släppa av eller plocka upp barn från skolan för att hjälpa till att lindra den överordnade schema.

• Bjud in den sörjande förälder att springa ärenden med dig. Shopping och andra enkla ärenden kan kännas svårt under tyngden av sorgen. Genom att ge stöd, företag och en kort tid ut ur huset, kan du lindra obehaget av att ta hand om dessa sysslor.

• Skicka ett kort med posten. Inte försumma tillfällen som involverar den avlidne maken, såsom en årsdag. Det är viktigt för en efterlevande make med barn att minnas den avlidne älskade en och som har andra delar i minnet ger en känsla av stöd.


Relaterade artiklar