Hur tar man bort sveda märken från mattan

September 30

Hur tar man bort sveda märken från mattan


Oavsett om du har naturliga eller syntetiska fibrer mattor, de är båda mycket känsliga för värme. Bränn eller sveda märken är ett vanligt problem med alla typer av mattan. En scorch märke är alltid mycket synlig, med dess olika struktur och dess hårda missfärgning. Även en scorch märke eller en liten brännskada kan förstöra utseendet på en matta. Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att minimera skadan eller helt reparera den skadade platsen.

Instruktioner

• Kontrollera nivån på skador på din matta och undersöka anvulkningstiden varumärket ordentligt. Du kommer att känna igen de fibrer som helt går förlorade och kan inte repareras av sin mörka färg och smält utseende och känsla. Om din matta är tillverkad av naturliga fibrer, kommer de helt enkelt vända sig till fint damm vid förbränning. Syntetiska fibrer kommer dock smälter samman och bildar klumpar.

• Trimma brända fibrerna i mattan med hjälp av en liten exakt sax eller en vass rakblad. Se till att trimma bara helt obotliga mattfibrerna. Om du har en naturfiber matta, skulle det vara mer effektivt att använda en metall gaffel att gnugga över Scorch märket. Det kommer samtidigt att bli av med den svarta bränt damm och lyft de omgivande fibrerna också, vilket gör märket mindre synligt.

• Blanda en lösning gjord av fem delar vatten och en del väteperoxid.

• Applicera en generös mängd av flytande lösning på scorch märke för att göra det blekna bort. Var noga med att inte sträcka sig förbi kanterna på scorch märke för mycket. Använd en liten borste för att tillämpa lösningen så att du är noggrann.

• Vänta fem till 10 minuter och sedan blot upp de resterande vätska med en ren trasa. Låt den torka så att du kan se slutresultatet. Om du inte är nöjd, gå vidare med nästa steg.

• Skrubba brända märket med stålull eller någon sandpapper. Sedan borsta och vakuum området noggrant.

• Skär en liten övre delen av mattan från en undanskymd plats, och se till att skära bara fibrerna på toppen, inte basen av mattan också. Använd en vass rakkniv eller en sax.

• Applicera en liten mängd av gummi cement på scorch märke och placera cut pjäs på toppen. Sätt en tung bok på toppen av den lappade området och låt den stå några timmar att lösa.


Relaterade artiklar