En bra lektion för att lära barnen om att berätta sanningen

October 23

En bra lektion för att lära barnen om att berätta sanningen


Det är naturligt för barn att ljuga om de tror att de gjorde något som kommer att rubba den vuxne. Det är dock en nödvändig liv läxa att lära barn ansvar och tjäna någons förtroende genom ärlighet. Detta kan vara en knepig koncept att undervisa små barn, så med hjälp av enkla metoder som berättande, demonstration och föregå med gott exempel kommer att bidra till att främja denna egenskap.

Sagostund

En bra lektion för att lära barnen om att berätta sanningen


De tidigaste lektioner som du kan lära ett barn om ärlighet kommer från noveller och legender. En av de mest populära av dessa är "pojken och vargen" eller legenden om "The Cherry Tree." Båda berättelser illustrera varför talar sanning är viktigt och ge barnen en chans att ställa frågor och interagera med historien. Medan du läser artikeln, be barnen vad tecknet gör fel och vad de skulle göra annorlunda. Det kan vara svårt för vissa barn att relatera till en herdepojke berättelse, men du kan hitta moderniserade versioner på ditt lokala bibliotek eller bokhandel.

Demonstration Spel

En demonstration spel är det mest effektiva sättet att visa begreppet ärlighet, särskilt när det handlar om små barn. Börja med ett meddelande såsom ". Falska" "Himlen är gröna" och barnen kan svara med antingen "sanning" eller För äldre barn, spela en konsekvens spel som visar effekterna av liggande. Till exempel, börjar med ett vanligt scenario som att bryta mammas favorit vas, sedan be barnen vad som skulle hända om de ljög om det. Öva positiv förstärkning genom att ge dem en liten belöning.

Acknowledge ärliga drag

En bra lektion för att lära barnen om att berätta sanningen


Tala om för dina barn hur mycket du uppskattar ärligt beteende även i verkliga livet eller fiktiva inställningar, till exempel litteratur och TV. Till exempel, diskutera varför det var bra att en favorit tv karaktär beslutat att inte fuska på ett test även när alla andra gjorde det. I offentliga miljöer, beröm någon annans god gärning, som återvänder pengar på golvet i stället för att hålla det, för att visa barnen att det känns bra att vara trovärdig.

Var en förebild

Barn ser upp till vuxna när det gäller att tillägna sig seder och beteenden. Du måste hålla dig ansvarig och få dina barns förtroende om de någonsin att lära ärlighet. Du måste vara ärlig också, och föregå med gott exempel. Detta innebär att du måste ha en öppen kommunikation och en säker miljö som uppmuntrar barnen att säga sanningen snarare än att vara rädd för det. Tänk på att du behöver ställa konsekvenser för upprepade klagomål och samtidigt belöna ärliga beteende.


Relaterade artiklar