Hur att plantera ek Acorn frön för Trees

June 5

Hur att plantera ek Acorn frön för Trees


Ekar kan leva i cirka 200 år, producerar ekollon en gång om året under höstsäsongen. Ekollon är frön av eken och ger en hälsosam och nödvändig näringskälla för vilda djur som bor i området. Dessa ekollon inte konsumeras antingen ruttna bort eller eventuellt gror i unga ek plantor. Plantering ek ekollon i krukor kommer att ge dig friska unga plantor som kan transplanteras utomhus i början av våren.

Instruktioner

• Samla ekollon för plantering så fort de börjar falla från ekarna, vilket är när de är mest livskraftiga. De flesta ekollon når mognad och börja falla från ekar mellan slutet av september och början av november.

• Fyll en plastbaggie med fuktig torv. Släpp ekollon som du har samlat in i baggie. Täta baggie och förvara den i ditt kylskåp i cirka 60 dagar. Denna skrämmande process, som kallas skiktning, kommer att förbereda ekollon för vårsådden.

• Fyll 12-tums krukor med ekologisk planteringsjord. Ta bort baggie ur kylskåpet efter 60 dagars karenstid. Växt tre till fyra ollon i centrum av varje kruka, vid en 3-tums djup. Pat jorden för att avlägsna luftfickor. Gro ekollon i ett varmt område som har en konstant temperatur på 18,3 grader C eller högre och minst sex till åtta timmars starkt indirekt solljus.

• Vatten jorden i krukorna minst en gång per vecka, att hålla jorden fuktig vid alla tidpunkter. Groning bör ske inom två till fyra veckor. Ta bort de svagaste plantorna ungefär en vecka efter groning. Låt hälsosamma ek plantan växer i potten.

• Fortsätta att sörja eken plantor med fuktig jord och ljusa indirekt ljus, när de växer. Mata plantorna en diet av vattenlösligt gödningsmedel, per instruktionerna på etiketten. Transplantera plantor utomhus i början av våren, efter vintern tina.


Relaterade artiklar