Fakta om Fashions på 1930-talet

January 9

Fakta om Fashions på 1930-talet


Decenniet av 1930-talet dominerades av en enorm historisk händelse - den stora depressionen bekräftas av Wall Street-kraschen 1929. Efterhand som storleken på den ekonomiska katastrof sjönk, började folk att inse att de levde i en ny era av åtstramning. När det gäller mode, innebar detta att de överdrifter och extravaganser av det föregående årtiondet, eftersom människor kom ut ur dunklet och fasor av första världskriget, ersattes av billigare, enklare och mer praktiska mode.

Män

1930-talet såg ett slut på de Edwardian stilar och metoder för att byta kläder eller kläder under dagen kastades till förmån för mer frugal metoder dressing. Den breda skulder kostym blev populär i ett försök att presentera manlig torso i så positiv dager som möjligt. Passar gjordes torg över axeln för att få denna effekt och dubbelknäppt kostym också dykt upp som en föregångare till den moderna sviten idag. V-halsad tröjor debuterade också igen i ett annat försök att förbättra maskulinitet i en tid av åtstramning. Plädar blev ett populärt motiv, liksom.

Kvinnor

Kvinnors mode också påverkats av åtstramning, men det fanns fortfarande en betoning på förband under olika tider på dygnet och tillfällen. Greta Garbo, ikonen stil av tiden, var oerhört inflytelserik och många kvinnor strävade efter att kopiera hennes sofistikerad look. Lång och elegant var på modet och klängande tyger var enormt populär. Dagtid hemlines höjdes något ännu i hög grad till halva vaden medan full fotled fållar fortfarande mode på kvällarna. Hår var kort och vågigt och eftersom garvning var rynkade på som lägre klass, kvinnor lyste deras ansikten med rouge, läppstift, ögonskugga och konstgjorda ögonfransar.

Allmänt Dress

Den nya åtstramnings innebar att det fanns en ny betoning på återvinning eller reparation kläder. Kvinnor accessorised att ändra sitt utseende istället för att köpa nytt mode med varje förändras säsong. För män och kvinnor, sportkläder och avslappnad klädsel blev på modet. V-halsad västar och tröjor sattes till den traditionella tredelad kostym. I badkläder, blev design mer färgstarka och med de förändrade sociala normer, var mer och mer kött avslöjas.

Nya bostadsområden

Det fanns två viktiga händelser under 1930-talet som skulle ha en varaktig och mycket inflytelserik effekt på mode under flera decennier framöver. År 1927, Dr. Wallace Carothers experimentera med nya polymerer och så småningom Polyamid. Detta togs upp av DuPont Company, som började kommersiellt producera nylon i slutet av 1930-talet. Denna nya tyget entusiastiskt emot av kvinnor som erbjuder en ren och snygg beläggning som kändes och såg bra ut. Och på 1930-talet, mycket inflytelserika italienska modeskaparen Elsa Schiaparelli gjorde blixtlåset till en del av vardagen mode. Om det tidigare hade varit en robust, slitstark form av fäst, Schiaparelli införlivat det i sina klänningar och mönster och hjälpte det blivit en varaktig och ikoniska fästelement.


Relaterade artiklar