Hur man använder akryl Cabochons

September 29

Hur man använder akryl Cabochons


En cabochon är vanligtvis en värdefull eller halvädelsten som inte är mångfacetterad, men är i stället platt på ena sidan och konvex på den andra. Cabochoner användes som utsmyckningar på svärd handtag, kyrka fartyg, troner och kronor; och även monterade i ringar, hängsmycken och armband. Idag, akryl cabochons är populära material inom hantverks världen eftersom de är billiga och har så många olika användningsområden.

Instruktioner

Hur man använder akryl Cabochons

• Placera den plana ytan av en akryl cabochon ovanpå ett tryckt ord, till exempel "leende". Den konvexa toppen gör att bilden som ska förstoras. Använd tydliga lim för att fästa eller flera ord till botten av en cabochon. Du kan välja att tråd linda dessa "talande" cabochons att skapa ett armband, hängande eller ring, eller du kanske limma dem till en frusen saft kan göra en dekorativ pennhållare.

• Om du vill göra en enkel "målat glas" fönster, med hjälp av en märkpenna, rita en design på bit klar akrylfilm. Lim cabochons på akrylfilm, passar in dem i den design som du drog. Använd en klämflaska med en tunn applikatorspetsen att lägga en sträng av svart akrylfärg mellan cabochons att imitera ledande. När den är torr, placera den dekorerade filmen i en stadig bildram och installera en skruv öga i centrum av toppen av ramen. Knyt en bit fiskelina till skruven ögat, och hänga "målat glas" i ett fönster.

• Köp ett steg sten mögel och några betongblandning. Blanda betong enligt anvisningarna och fylla formen. Skrapa av överskottet med en lång, plan skiva eller linjal. Ordna akryl cabochons i en design, och pressa dem lätt i fuktig betong. Låt torka och vrid steg sten ur formen.

• Skapa en prinsessa bägare genom limning akryl cabochons på utsidan av en härrörde, plastmugg. Cabochons kan också användas som "fötter" på koppar, vaser eller kokplattor. Medan bägaren torkar, utskuren kartong prinsesskrona. Täck kronan med aluminiumfolie, och dekorera den med akryl cabochons

• Gör en höjdpunkt genom att arrangera siden eller riktiga blommor i en hög, klar vas. För att hålla blommorna på plats, fyll vasen med akryl cabochons och vatten om du använder färska blommor.


Relaterade artiklar