Förordningar vattenmätare

July 26

Förordningar vattenmätare


Att ha en vattenmätare på din fastighet innebär att du har visst ansvar när det gäller att upprätthålla mätaren, säkerställa tillgänglighet och vara respektfull mot mätaren läsaren. Konsekvenserna av att inte följande regler varierar från uppskattade vattenräkningar till penning böter till vatten avstängning.

Tillgänglighet

En vattenmätare måste vara lättillgängliga så att den kan läsas av en anställd i allmännyttiga företag. Till exempel, staden Crystal Falls i norra Michigan antog en förordning som anger vattensuperintendenten förbehåller sig rätten att begära en husägare eller företagare att flytta mätaren på ägarens bekostnad. I Portland, Oregon, om en anställd kommer ut för att se mätaren och det blockeras av en bil, buskage eller annat hinder, husägare eller företagare kommer att faktureras för all retur resor den anställde måste göra för att läsa av mätaren. I slutändan kan installera en vattenmätare på ett otillgängligt ställe leda till ytterligare kostnader.

Behandling av elmätarna

Enligt boken "Fundamentals of Business Law Förenklad Fodral" vattenmätare läsare inte anses inkräktare grund av att kunden har begärt läsarens tjänster genom att registrera dig för att få vatten. Därför kan behandla en avläsare som en inkräktare orsaka en mängd juridiska elände. Till exempel "Edmonton Sun" rapporterade att avläsare Mark James Dool stämde ett par för £ 56,875 efter att ha lite av sin hund när han läste mätaren. Detta är en mager belopp när man betänker att avläsare Ellen Pingaro fått £ 195.000 i skadestånd efter att ha blivit attackerad av svaranden Joseph Rossis schäfer.

Deltagande i Ersättningsprogram

Vattenmätare är endast vilken så länge och sedan mätarna måste bytas ut. För att se till att alla felaktiga mätare ersättas samtidigt kommer många kommuner initiera någon version av vattenmätare utbytesprogrammet. Generellt sett har kunderna inte möjlighet att avböja den här tjänsten. I själva verket kan verktyg kunder i Genève, New York, har deras vatten stängs av om de vägrar att delta i stadens Water Meter utbytesprogrammet.


Relaterade artiklar