Vetenskap Projekt med cigaretter

May 15Tobak är den enda källan till nikotin, ett beroendeframkallande medel som gör att folk hålla rökning och längta cigaretter. Tobaksrök, förutom nikotin, innehåller över 4000 olika gaser, av vilka några kan vara skadliga för kroppen (såsom tjära och kolmonoxid). Trots de uppenbara hälso komplikationer i samband med cigaretter, 47 miljoner amerikaner röker fortfarande. Studenter kan vara medveten om de vanligaste hälsoproblemen i samband med rökning, men inte nödvändigtvis förstå den fulla omfattningen av skadorna från rökning.

Svamp Project

Svampen projektet kan användas för att bestämma effekterna av cigarett kemikalier och gaser på lungorna. Studenter kräver två ljusa svampar för att representera mänskliga lungor, två burkar, två ark smörpapper och elastiska band. Placera en svamp i varje burk och tätt fästa smörpapper över dem med gummiband. Skär ett litet hål i smörpapper, omkring en tum större än en cigarett. Tänd en cigarett för studenterna och placera den genom hålet i smörpapper. Se till att filtermunstycke av cigaretten är inte inne i burken. Vänta tills cigaretten har brunnit ut helt. Ta bort cigaretten för dina elever, tillsammans med bakplåtspapper. Låt eleverna att undersöka svampen, som bör bli missfärgade från cigarettrök. Projektet ska genomföras utanför och studenter måste övervakas i alla stadier. Projektet kan användas för att jämföra olika cigarett typer och märken, som kommer att ha nikotin och kolmonoxid innehållet i förteckningarna över på sidan av varje paket. Eleverna kan jämföra effekterna av olika cigarettmärken eller typer (såsom inköpta filtercigaretter och rullade cigaretter) på svampen.

Lima Bean Experiment

Ge studenterna Lima bönor, två plastmuggar halv fylld med vatten och tobaksvaror. Visa elevernas studier om rökning under graviditeten och de studerade biverkningar innan du utför experimentet. Förklara för eleverna att de Lima bönor i plastkopparna representerar embryon och de kommer att studera effekterna av tobak på ofödda barn. Fyll en plastmugg med tobak och blanda väl tills vattnet blir missfärgat. Lämna den andra kopp fylld med endast vatten. Märk koppen med vattnet och tobaksblandning som "rökare" och koppen med vatten som "icke-rökare." Placera Lima bönor i både koppar och låta eleverna ta dessa hem, registrera förändringar i båda bönor under loppet av en eller två veckor.

Bröd Mögel

Placera två små skivor av bröd i två separata plastburkar och skär ett hål i locket på varje burk. Lägg in en luftmadrass pumpslangen i varje burk och pumpa normal luft i en burk och rök rester till en annan under loppet av 14 dagar. Be eleverna att fundera över vad som kan hända med bröd i varje burk under veckan och spela ändringar i bröd, i grupper. I slutet av 14 dagar, kommer mögel från burken pumpas med cigarettrök har vuxit snabbare än den andra bröd provet. Eleverna kommer sedan jämföra vad de trodde skulle hända i början av projektet med vad som egentligen hände.

Rökare eller icke-rökare

Hitta fem villiga deltagare för en kort klassrummet experiment där tre kommer att vara rökare och två kommer att vara icke-rökare. Deltagarna kommer att bjudas in i klassrummet och eleverna kommer inte underrättas som är rökare eller icke-rökare. Ge varje deltagare en namnbricka och dela in klassen i grupper om fyra. I grupper, kommer eleverna att använda sitt luktsinne för att gissa vilka deltagarna är rökare eller icke-rökare. När beslutat, kommer eleverna skriva ner namnet på rökarna och försöka ge en anledning till varför de tror de deltagare är rökare.


Relaterade artiklar