Hemlagad rotbildning förening för växter

May 29

Hemlagad rotbildning förening för växter


Växter innehåller ett hormon som kallas auxin som stimulerar rottillväxt. Inte bara auxiner orsaka rötterna att växa i längd, det hormon orsakar rötterna att växa i sidled och expandera. Auxiner hjälpa anläggningen för att skapa en hälsosam rotsystem med starka rothår. Du kan duplicera arbete auxin hormonet genom syntetiska föreningar. Du kan också göra en hemmagjord böka förening för växter som är fri från kemikalier och andra gifter.

Hemlagad Fördelar

Färdigköpta böka hormoner innehåller syntetiska auxin som stimulerar rottillväxt av en växt styckning. Men är syntetiska inte naturligt och andra kemikalier i affären föreningen är giftiga. I själva verket, för mycket syntet böka hormon på anläggningen skär hämmar rottillväxt. En naturlig böka förening undviker användningen av starka kemikalier och andra gifter. Den naturliga auxin är mer skonsam mot anläggningen och miljön.

Samla Material

Anläggningen med flest auxiner tillgängliga för användning är pilträd. Under våren och sommaren, de nya skotten innehåller tillräckligt med rotsystem hormoner för att utrota många sticklingar. Samla ca 2 koppar nya vide skott och stjälkar. Du kan använda alla arter av vide träd eller en buske för hemlagad böka föreningen. Stammarna bör vara om tjockleken på en penna.

Tillverkning av föreningen

Skär stjälkarna i 2-tums bitar och lägg i en stor burk. Täck kvistar med varmt vatten och försegla burken. Låt vide bitar stå i vattnet 48 timmar. Märk burken med det datum du gjorde böka föreningen. Lösningen är lönsamt för ungefär två månader om det är korrekt förvaras i kylskåp.

Rotning Sammansatta Instruktioner

Använd hemlagad böka föreningen på flera sätt. Blötlägg varje stycke i vätskan för en timme eller två innan man planterar i en steril odlingssubstrat. Du kan också plantera sticklingar och vatten med böka föreningen. Eller helt enkelt placera anläggningen sticklingar i en burk av böka föreningen. Ett annat sätt att använda pil som böka hormon är att placera två eller tre bitar av färsk vide stam i en burk med sticklingarna och fyll burken med vatten. Byt vatten varannan dag för att hålla det fräscht.


Relaterade artiklar