Hur tar jag reda på om en målning är värt pengarna?

December 27

Hur tar jag reda på om en målning är värt pengarna?


Den gamla målningen i vinden du trodde att kasta ut kan vara värt en förmögenhet. New Yorker Elizabeth Gibson ägde en gång Rufino Tamayo målning, ursprungligen avsett för soporna, som visade sig vara värd miljoner. Målningar behåller värde över tiden, och att veta det aktuella värdet av en målning kan hjälpa dig att avgöra om du vill behålla det i din familj, donera den till välgörenhet, eller sälja pjäsen till högstbjudande. Även om du har skapat en målning själv och skulle vilja veta värdet, kan du lära dig att inspektera en målning och vem du ska kontakta för att identifiera om en målning är värt pengarna.

Instruktioner

• Kontrollera målningen för repor, sprickor och missfärgning. En målning tillstånd direkt påverkar värdet, och bättre villkor, desto högre värde. Undvik att rengöra några synliga skador själv för att förhindra devalvering målningen ytterligare. I de flesta fall kan en professionell konservator hjälpa laga eventuella skador.

• Kontrollera målningen för markeringar och signaturer. Undersök baksidan av målningen för försäljningskvitton eller utställningsfrimärken. Dessa markeringar kan hjälpa dig att spåra målningens "härkomst" eller historia. Om du vet varifrån, kan du avgöra vem som sålde målningen, försäljningstillfället och den tidigare försäljningspriset. Men om målningen saknar en signatur eller innehåller en signatur av någon som du aldrig har hört talas om, inte förlora hoppet. En konsthistoriker eller entusiast kan hjälpa dig att avgöra målningens tid, och eventuellt konstnären.

• Visa målningen till en konsthistoriker vid en lokal högskola eller museum. Konst aficionados har omfattande kunskap om olika typer av målningar från olika kreativa perioder. Konsthistoriker kanske inte kan berätta för dig exakt hur mycket din tavla är värd, men de kan hjälpa dig att avgöra om du ska gå vidare. Få mer än en åsikt innan vi går vidare.

• Kontakta en konst värderingsman, om några erfarna konst aficionados har sagt att de tror att du har en förmögenhet på händerna. Konst bedömare är specialiserade på att bestämma värdet av konstverk som baseras på faktorer som historia, sällsynthet och skick. Leta upp en professionell konst värderingsman i ditt område och boka tid för att ha din tavla utvärderas (se Resurser).


Relaterade artiklar