Effekten av curare på muskel

February 16

Effekten av curare på muskel


Kurare är en kraftfull muskelavslappnande medel. Det är också en mycket effektiv, potentiellt dödligt gift, både för människor och djur. Traditionellt används för att döda, är olika anpassningar för närvarande anställda i ett antal medicinska och kirurgiska tillämpningar.

OriginsI hundratals år, sydamerikanska indianer utvinns curare från Woody vinstockar som växer i regnskogen trädkronorna och använde den på tips av förgiftade pilar för att jaga och döda byten. När européerna anlände på kontinenten på 1500-talet, upptäckte de den förödande egenskaper hos ämnet och transporterade proverna tillbaka till Europa.

Bakgrund och utveckling

Effekten av curare på muskel


Tidiga experiment med curare misslyckades, eftersom även små oreglerade mängder bevisade dödligt. Dess potential som ett läkemedel eller behandling var uppenbart, dock, och 1942, Thomas Cullen banat väg för en renad alkaloid som skulle kunna användas i kirurgi. År 1947 producerade Daniel Bovet en syntetisk form av curare som var mycket lättare att reglera.

Fysiologi

Effekten av curare på muskel


Kurare fungerar genom system påverkar nerver som styr musklerna. När curare införes i kroppen, fungerar den som ett muskelavslappnande medel. När den når de muskler som styr andningen, om det inte kontrolleras, kan det leda till döden, eftersom den person eller ett djur inte kan andas, och kroppen är berövas syre.

TillämpningarModerna varianter av curare närvarande används vid kirurgi. De muskelrelaxerande effekter av ämnet bidrar till att stabilisera patienter samtidigt gör det möjligt att använda mindre mängder av anestesi. Det används också för att behandla muskelspasmer och konvulsioner, för tillstånd som epilepsi eller stelkramp.

FarorKanske det värsta om curare är att medan det gör musklerna värdelös, gör det ingenting att döva personens sinne. Ett offer vet exakt vad som händer, och kan känna all smärta, men kan inte göra något åt ​​det eftersom han inte kan prata, gest eller flytta tills ämnet avtar eller tills medvetslöshet inträder.


Relaterade artiklar