Peruk stilar från 1930-talet

January 20

Peruk stilar från 1930-talet


Peruker har en historia som går tillbaka till början av civilisationer. I det gamla Egypten, folk bar peruker för att skydda sina skalliga huvuden --- en annan tidig mode --- från den nordafrikanska solen. Med tiden, peruker blev en symbol för rikedom och hög social status, eftersom endast de rika hade råd dem. Idag är peruker bärs som skydd och som stilar i sig. 1930-talet såg uppkomsten av minnesvärda peruk stilar, såsom finger våg, den Joanne och Betty Boop.

The Finger Wave Wig

Fingret våg peruk var en välkänd stil under 1930-talet. Den har ett vågigt mönster från roten till spetsen av håret. Håret på peruken ligger platt till hårbotten. Några finger våg stil peruker hade volymen, men de flesta inte. Om du hade en peruk på 30-talet, hade du ett val mellan en hel del vågor eller vågor bara nära sidorna av peruk.

Det Joanne Flapper-Style Wig

Det Joanne peruk liknar en bob med lugg. Håret kommer ner nära örat på sidorna och når nacken på baksidan. Det Joanne är en ben rak peruk utan lockar. Det skärs så att håret på sidorna bildar ett "C" -form, som lyfter fram dina kindben. Denna nedskärning var varumärket stumfilmsstjärnan Louise Brooks.

Betty Boop Wig

Namnet på denna peruk trollar en mental bild av seriefiguren distinkta frisyr. Betty Boop peruk är mycket kort och ser platt och slick. Sidorna dela "C" formen av Joanne, och den främre faller på pannan. Denna stil är bra om du vill framhäva dina ansiktsdrag, eftersom den inte omfattar en stor del av ditt ansikte.

Den Shirley Temple Wig

Den Shirley Temple peruk är kopplad till den berömda barnskådespelerska av 1930-talet, Shirley Temple. Precis som skådespelerskan hår, har denna peruk droppe lockar. De lockar är gyllene blond, full och tjock, men inte länge. De stannar i nacken.


Relaterade artiklar