Hur man använder en Square Lap vävstol

December 16

Hur man använder en Square Lap vävstol


En fyrkantig varvet vävstol är en bärbar och relativt billigt sätt att prova vävning som en konstform. Använd en fyrkantig varv vävstol för att göra grytlappar, halsdukar, eller till och med hattar. När du lär dig att använda en fyrkantig varv vävstol du kan experimentera med olika projekt och mönster tills du fyller ditt hus med vävda godsaker.

Instruktioner

• Knyt en längd av garn runt nedre vänstra peg på vävstol. Vira garnet runt den här sprinten och upp till den högra sidan av den övre vänstra tappen. Linda runt detta och flytta garn från den vänstra sidan av den här sprinten till den högra sidan av det andra nedre vänstra tapp. Fortsätt att linda in i denna siffra åtta stil tills alla pinnar har lindats, arbetar från vänster till höger och passerar mellan toppen och botten på varje wrap.

• När du når den högra änden, sticka tillbaka i den riktning du kom med fler figur åtta wraps. Den enda pinne som inte kommer att lindas två gånger är den övre högra tappen.

• Håll garnet hårt på sidan av vävstolen eller linda den runt ett ankare peg för säkerhet (ankaret peg kommer att sticka ut från sidan av vävstol).

• Plocka upp virknål eller vävstol krok och haka fast den genom botten öglan i det nedre vänstra peg. Dra slingan upp och över tappen till insidan av vävstolen och släppa slingan. Arbeta hela vägen ner till den högra sidan av vävstolen på botten och sedan arbeta de bästa pinnar på samma sätt från höger till vänster.

• Åter linda pinnar så att var och en har två slingor igen och upprepa vävprocessen tills arbetet är avslutat.

• Om du vill ta bort arbete från vävstolen, använd din krok att skjuta sista slingorna bort av de bästa pinnar och på toppen av motsvarande botten pinnar. Nu kommer det att finnas två slingor på botten och ingen på toppen. Ta med lägre slingor upp och över de högre loopar som du skulle väva tills det bara finns en slinga kvar på varje nedre pinne. Arbeta från vänster till höger, lyfta de två första slingorna och dra loop B genom öglan A, sedan C till B och så vidare ner raden tills alla slingor är borta. Gör en ögla genom den sista slingan för att säkra den.


Relaterade artiklar