Hur Florister färg Blommor?

November 23

Hur Florister färg Blommor?


Klarblå och shock rosa är inte färger som de flesta människor förknippar med prästkragar. På S: t Patricks Day, en del människor gå omkring med gröna färgade nejlikor fästs på sina skjortor. På Halloween, svart spets rosor visas. Dessa onaturliga färger skapas genom en teknik som utnyttjar blommans naturliga förmåga att absorbera och avdunsta vatten genom sina kronblad. Det slutliga resultatet av denna process är en färgad blomma.

Teknik

Flower färg är tekniken att placera färska snittblommor i vatten som innehåller karamellfärg. Varmt vatten uppmuntrar bättre upptag än kallt vatten. Florister också kommer att skära blommorna under vatten med hjälp av en vass kniv, eftersom det hindrar luftbubblor och vävnadsskador blockerar stammen är cambial skikt. Om processen lyckas då färg kommer att visas på blommor inom 24 timmar.

Typer

Även om varje blomma kan vara färgad, vissa sorter visar sig bättre än andra. För en stark, levande och komplett färgning, prästkragar är idealiska som sina tunna kronblad effektivt absorbera och avdunsta vatten, lämnar färg bakom. Nejlikor och rosor absorberar färgen och placera det i första hand i tips av sina kronblad. Vanligtvis vita nejlikor och rosor används för processen för att säkerställa att färgerna är levande presenteras.

Tidsram

När varmt vatten används för absorptionsprocessen, blommorna ändrar vanligtvis färg inom 24 timmar. Om flera färger önskas, såsom en två-färgade nejlika, kommer absorptionsprocessen ta 48 timmar på grund av anläggningens minskad absorptionseffektivitet.

Missuppfattningar

Inte alla blommor är färgade med hjälp av denna naturliga teknik. Florister färg mindre absorberande blommor med hjälp av sprut färgämnen som ändrar färgen på kronbladen på ansökan. Det bästa sättet att se skillnad är att titta närmare på blomblad. Om färgen fördelas jämnt, eller kan ses i venerna i blommorna, då den tillverkats genom avdunstning. Om kronblad färgen är ojämn eller har slumpvisa fläckar, då var det mest sannolika besprutas.

Varning

Undvik att placera färgade blommor i klart vatten i mer än 24 timmar. Det klara vattnet börjar tvätta ur färgen från kronbladen och orsaka ojämna mönster.


Relaterade artiklar