Hur man fixar en dålig måla jobb

January 18

Hur man fixar en dålig måla jobb


Om din paint jobb inte blev som förväntat, att veta anledningen hjälper dig att avgöra en strategi för att fastställa det. Överdriven droppande kan ha varit resultatet av att använda färg som var för tunn, eller fel typ av färg. Om ytan inte var ordentligt rengjorda, eller var vått, kan färgen ha bubblade eller droppade. Apelsinskal, sprutdimma och andra defekter kan ha varit resultatet av felaktiga spruttekniker. Du kan vanligtvis fixa jobbet genom slipning, skrapning eller strippdefekterna, sedan tillämpa en annan jacka.

Instruktioner

• Slipa droppar och apelsinskal efter färgen torkar. Använd 150-grit sandpapper på träytor och 220-grit sandpapper på metall och kära. En stolpe slipmaskin hjälper dig att arbeta snabbare på väggar och tak, medan manuell slipning är oftast tillräckligt för mindre ytor.

• Skrapa bort bubblor och flagnande färg med en färgskrapa. Om ytan under är våt, låt den torka och sedan sand runt kanterna på områden där du tog bort färg för att platta till dem.

• Ta bort gummi färg genom att sprida färgborttagningsmedel på den med en gammal pensel. Skrapa bort strippa med en färgskrapa.

• Slipa områden som du avskalade färg och de nedanför bubblor och flagnande färg med stålull fuktad med lacknafta. Föroreningar på ytan kan ha orsakat dessa defekter. Lacken tunnare kommer att ta bort dem. Det kommer också att rensa bort färgborttagningsrest.

• Applicera ett lager grundfärg något obehandlat trä, metall eller väggplatta som du utsätter genom stripp, slipning och skrapning, med hjälp av en lämplig primer. Om färgen på väggskivan har bubblade, kan det bero på att du målade över tapeten. I det här fallet, skrapa bort alla lösa tapet med en färgskrapa och täcka reparation med ett lager fogmassa. Låt föreningen torka över natten innan du prime det.

• Måla hela ytan. Använd samma teknik som ursprungligen användes - borstning, valsning eller sprayning - men göra justeringar till vilken typ av färg du använder, dess konsistens eller din teknik för att undvika vattendroppar eller apelsinskal. Om du hade alltför droppande, spred en ljusare skikt av färg. Om du hade apelsinskal, tunna färgen så kommer det torkar snabbare och jämna ut smidigare.

• Rengör sprutdimma från trim, fönster och andra områden som inte maskerade ordentligt genom att skrapa den med en rakkniv kniv eller genom att torka det försiktigt med en trasa fuktad med lacknafta. Om du gnuggar lätt tillräckligt med tunnare, kommer det att ta bort sprutdimma utan färgen på ytan skada undersidan.


Relaterade artiklar