Honung fördelar Bovete

July 9

Honung fördelar Bovete


Ni kanske minns din mamma eller mormor göra bovete pannkakor till frukost. Bovete honung, dock inte kan vara något du kommer ihåg att höra om. Bovete honung är nu vanligt förekommande i hälsokostbutiker, och kan även vara tillgängliga i hälsa avsnittet livsmedel av din vanliga livsmedelsbutik. Efterfrågan på bovete honung har orsakat en ökning av produktionen av bovete i USA under de senaste åren.

Vitaminer

Honung innehåller många viktiga vitaminer, men bara i spårmängder. Några av de vitaminer som finns i bovete honung är vitamin A, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-5, B-6, B-8, B-9, och B-12. Det har också vitaminerna C, D, E och folsyra.

Mineraler

Honung fördelar Bovete


Alla honung innehåller mineraler, men mörkare honung såsom bovete honung har högre halter av mineraler än ljusare honung. Kalcium, fosfor, järn, koppar, kalium, magnesium, svavel, natrium, titan, zink, jod, klor och bor finns alla i bovete honung.

Antioxidanter

Beroende på blomma, kan mängden antioxidanter i honung varierar, med mörkare honung som innehåller mer antioxidanter. Bovete-honung innehåller lika många antioxidanter som frukt och grönsaker. Antioxidanter hjälper bekämpa åldersrelaterade sjukdomar. Men honung själv inte kan fungera som en viktig källa till kostantioxidanter, eftersom du måste konsumera för mycket honung för att få antioxidanter som din kropp behöver.

Fettsyror

Bovete-honung innehåller essentiella fettsyror. Din kropp kan inte skapa dessa syror på egen hand, så att de måste komma från din kost. Honung innehåller linolsyra, även känd som Omega-6 fettsyror. Omega-6 finns i nötter, frön, kärnor, baljväxter, mejeriprodukter och honung. Essentiella fettsyror stöd i korrekt hjärnans och nervsystemets utveckling, ordentlig sköldkörteln och adrenal aktivitet, reglering av blodtryck, leverfunktion, immunsystemet och inflammatoriska reaktioner. Essentiella fettsyror reglerar också blodproppar.

Aminosyror

Bovete honung innehåller sju av de åtta essentiella aminosyror. Tryptofan hjälper lindra sömnlöshet och är en allmänt lugnande aminosyra. Det finns i de flesta proteinrika livsmedel. Lysin är också en viktig aminosyra som finns i honung. Studier har visat att det kan fungera mot herpes. Metionin är en av de essentiella svavel aminosyror. Denna aminosyra kan bidra till att förebygga sjukdomar som sysslar med hår, hud och naglar. Metionin hjälper också lägre kolesterolvärden. Cystein är en aminosyra som finns i bovete honung, och är uttömda av rökning. Utarmningen av cystein är möjligen relaterade till snabbare åldrande hud hos rökare. Cystein hjälper till med hudens hälsa, inklusive sårläkning. Det hjälper också i hårväxt och hjälper upptaget av järn. Histidin är en annan aminosyra och har antiinflammatoriska egenskaper. Glutamin är en aminosyra som är den primära energikällan för de celler som klär dina tarmar. Tyrosin är en aminosyra som är en humör förstärkare. Fördelarna med tyrosin inkluderar förbättrad motivation och koncentration, och maximerad prestationsförmågan.


Relaterade artiklar