Stilar av köksluckor

December 6

Stilar av köksluckor


En sak som sätter stilen i ditt kök är skåpdörrarna. Vissa dörrar har stora bågar med en liten curl i hörnen. Andra framkalla en fransk land eller amerikansk lantlig stil med förenklade kanter. Även färgen på träet sätter en del av tonen, så gör stilen på dörren.

Shaker Skåpdörrar

Stilar av köksluckor


Shaker stil av skåpet är en mycket enkel konstruktion av en grundläggande kvadratisk ram med en försänkt panel av trä eller glas. Ramen är avskalade, utan extra lister. Det är ett elegant utseende som lämpar sig väl för modern stil. I Kraftmaid guide, är denna stil kallas "fyrkantig". I Shenandoah Cabinetry katalogen, kallas det "Breckenridge."

Mission Cabinet Doors

Uppdraget stil är mycket som Shaker dörren men det finns en skillnad. Uppdraget stil har ofta en pinne på lederna, vilket tyder på att naglar är inte den enda metoden som används för att ansluta trästyckena. Det är en mycket hantverkare stil som kan vara lämpliga för en arts-and-craft stil hem. I ett medium till mörk lönn eller körsbär färg, mission stil skåp är ganska elegant.

Arch Skåpdörrar

Stilar av köksluckor


Bågen är definierad som en rundad kant vid toppen av ramen med en försänkt eller upphöjd insatspanel. I vissa stilar, är katedralen tillsammans med en liten curl på de övre hörnen. En lägre, mer förenklad båge kan också definieras som en Domen båge eller som en romersk båge av olika företag.

Infälld Kök skåpdörrenSom en Shaker eller uppdrag stil dörr, har infällda dörr en ram. Den inre panelen är platt och visar definitiv djup på avstånd från ramen. Denna stil gör att ramen för att visa upp extra list som gör uttalandet.

Upphöjda skåpdörren Styles

Stilar av köksluckor


Kraftmaid definierar denna stil som har en ram runt en infälld panel som har en upphöjd ö av trä. Åsar skapar utrymmet mellan ramen och ön. Shenandoah Cabinetry har en stil som heter The McKinley Collection som använder den här stilen.

Den Slab Dörr Style

Stilar av köksluckor


För det ultimata inom elegant design, kan du alltid välja en platta dörr stil. Denna stil är ett enda stycke trä. Såsom kännetecknas av Kraftmaid, finns det ingen inramning, inga speciella lister för att lägga dekoration till varje dörr. Det är helt enkelt en fast dörr.

PanelerEtt annat sätt att definiera ditt kök skåp stil är med plattinsatsen. Bead styrelse, en plywoodskiva som har spår jämnt fördelade på längden på bordet, ger ett land vibe när den används som insatspanelen. Glas är en annan insats som kan användas för att lysa i köket och bryta upp vidsträckta trä.

Att hitta det du älskar

Stilar av köksluckor


Det bästa sättet att bestämma vad du vill ha för dina köksluckor är att titta på dem på nära håll. Många hem förbättring centers har visnings områden med olika stilar från olika tillverkare. Kök designbutiker har också skärmar eller prover som du kan röra och se, att hjälpa dig att avgöra vad som bäst passar ditt hem.


Relaterade artiklar