Hur man fäster patchar till läder

November 23

Hur man fäster patchar till läder


Några väl valda och välplacerade fläckar kan anpassa din läder slitage på ett coolt sätt, men för många kan förstöra effekten helt. Ett stort urval av patchar finns tillgängliga från bikerjacka återförsäljare och online-leverantörer, så det finns en lapp med en logotyp, sade skämta eller bild som passar de flesta smaker. Men tänk noga innan du lägger några fläckar. Oavsett hur du fäster dem, är chansen att de kommer att lämna någon form av märke på lädret om du någonsin ta bort dem. Dessutom, om du inte kommer att vara glada idrotts en Musse Pigg lapp 10 år senare, du potentiellt ruinera dyra läder slitage som annars skulle kunna hålla en livstid.

Instruktioner

• Hitta rätt tråd som att sy på plåstret. Bomullsgarn kommer att ruttna över tid på grund av tannin i läder, så välja en polyester eller nylon alternativ. Välj en tråd som är färgen, eller nära till färgen, av gränsen av lappen, eller en klar tråden.

• Ta bort fodret från läder plagget om det är löstagbar. Om det inte har ett löstagbart foder, ta bort ett par stygn för att få tillfällig tillgång bakom fodret på den plats där du vill placera att lappa. Om du inte tar bort fodret kommer stygnen du gör för att sy på plåstret hålla fodret till lädret där plåstret sys. För att säkerställa att fodret kommer att vara i rätt position efter att plåstret sys på, sträcka läder och foder ut så mycket som möjligt och hålla fodret smidigt. Kontrollera läget efter de första några stygn och unpick och börja igen om fodret är på sin plats. Du vill inte fodret att riva eller att rucked upp obehagligt runt plåstret när du bär plagget.

• Håll plåstret där du vill ha den med några dubbelsidiga tejp. Dra tejp bort efter att du har sytt runt en tredjedel av plåstret.

• Sy på lappar med en kraftig nål - en krökt matta nål är bäst - och en fingerborg för att skydda din tumme. Läder är tjock och svårt att få en nål genom, så en fingerborg kan du trycka ordentligt på änden av nålen. Sy en smygmaska ​​upp genom gränsen av plåstret och tillbaka genom läder strax utanför plåstret, håller stygn nära varandra. Detta är den säkraste metoden och kommer att hålla utsidan av lappen spola till lädret också.

• Starta och avsluta stygnen på insidan av plagget så att eventuella tie-offs och slutbitar tråd visar inte på utsidan.


Relaterade artiklar