Så här ändrar Serpentine Belt på en 2002 Chevy Trailblazer

November 1

Så här ändrar Serpentine Belt på en 2002 Chevy Trailblazer


Den Serpentine belt ersättningsprocessen på 2002 Chevy Trailblazer är lätt när du vet var remspännaren ligger. Ormliknande bältet löper alla remskivor på framsidan av motorn. Dessa remskivor är fästa till generatorn, servopumpen, luftkonditionering pump, vattenpump och vevaxeln.

Instruktioner

• Pop huven och leta reda på remföringsdiagrammet. Diagrammet på 2002 Chevy Trailblazer ligger ovanpå fläkthölje runt toppen av radiatorn. Bältet dirigeringsschema är en bild av ormliknande bältet dirigeras runt remskivorna. Detta diagram ger dig rätt routing förfarandet för den nya remmen. Om det inte finns någon Serpentine belt dirigeringsschema, ta penna och anteckningsblock och dra ut den exakta riktning i vilken bältet dras runt var och en av remskivorna.

• Placera remspännaren under generatorn. Remspännaren är det som håller ormliknande bältet på remskivorna. Remspännaren kommer att ha en 3/8-tums fyrkantigt hål nära botten av den. Sätt den fyrkantiga änden av 3/8-tums breaker bar i 3/8-tums fyrkantiga hålet på remspännaren. Vrid remspännaren moturs för att lindra spänningen på remmen. Skjut remmen från remsträckarremskiva, och av de återstående remskivor.

• Dra den nya remmen runt vevaxeln remskiva först. Vevaxelremskivan är mellanhjulet på botten av motorn på framsidan.

• Dra remmen runt de återstående remskivor enligt anvisningar från banddragning diagrammet. Låt remsträckarremskiva till sist. Detta kommer att göra det lättare för dig att glida den nya remmen på.

• Sätt i 3/8-tums breaker bar tillbaka till remspännaren och vrid den moturs för att lindra spänningen. Med den andra handen, skjut den nya remmen på remsträckarremskiva. Frigör remspänningen på bandet. Remspännaren kommer dra all slack ur den nya remmen och göra det snäva. Inspektera bältet se till att den sitter ordentligt i alla remskivor.

• Dra runt motorn och inspektera bältet igen för att se till att det förblir sittande i blocken. Stäng av motorn.


Relaterade artiklar