Fakta om en Leyland Cypress

December 26Namnet Leyland Cypress beskriver en steril hybrid av träd förökas genom rotskott, i detta fall en kombination av Monterey Cypress och Alaskan Cedar. Denna härdiga vintergröna används ofta i avskildhet landskap och som julgranar.

Historia

Leyland Cypresses upptäcktes 1888 när CJ Leyland hittade sex plantor som växer på Leighton Hall i södra Wales. De två moderträd korsavlade misstag --- en sällsynt företeelse i barrträd. Mr Leyland fortsatt att utveckla träden, och 1941 de första rotade sticklingar anlände i Kalifornien.

Användningar

Leyland Cypresses planteras i rader som integritet häckar och ovanligt som landskapsfunktioner. Denna populära semester träd växer bra på julgran gårdar i de flesta södra och västra amerikanska stater.

Roliga Fakta

Till skillnad från många barrträd, har Leyland Cypress lite arom. Dess tät grönska är fjäderlätt och mjuk. Dessa torka toleranta evergreens mogna till en symmetrisk konisk form, växer en imponerande 03:57 fot årligen på platser så olika som England, Australien och sydöstra USA.


Relaterade artiklar