Pre-Skriva Aktiviteter för Elementary

February 18

Pre-Skriva Aktiviteter för Elementary


Många utbildningspersonal främja regelbunden användning av skrivprocessen som ett verktyg för att skapa goda skribenter. Det första steget i denna process är pre-skrivande. Pre-writing involverar studenter att tänka på innehållet i skrift innan en komposition. Detta steg gynnar mer genomtänkt idéer och stödjande uppgifter. Pre-skrivaktiviteter erbjuder elementära studenterna möjlighet att träna och internalisera det här steget av skrivprocessen.

Objekt Observation

Pre-skrivande kan innebära självständig verksamhet utan kan också innebära samarbete och kära. Samarbetat på ett pre-skrivande kan hjälpa början författare i början av elementära kvaliteter att vinna förtroende när de ser processen modelleras. Visa ett stort föremål, såsom en uppstoppad foto eller djur av en händelse eller person i klassen att se. Låt eleverna volontär spånade idéer som beskriver objektet eller bilden i detalj när du skriver sina idéer på ett klassdiagram. Skapa ytterligare diagram märkta inställning, handling och känslor, sedan skriva klassen brainstormed idéer på listorna. Låt eleverna använder listorna när de börjar skriva sina berättelser.

Litteratur Inspiration

Läs en bilderbok högt som före skriver inspiration för andra till sjätte väghyvlar. Diskutera tecken, inställning och tomt detaljer i berättelsen. Efter att ha diskuterat, instruera eleverna att brainstorma idéer för en berättelse uppföljare eller en biografisk berättelse med en liknande berättelse genom att skapa en berättelse karta. Till exempel, efter att ha läst en bilderbok om en familj åker på semester, har eleverna skapa en pre-skrivande berättelse karta för en berättelse om en tidigare resa.

Word Clouds

Ge eleverna en berättelse huvudtanken såsom sommaren kul eller en familj resa. Instruera tredje till sjätte klass studenter att dra 5:56 stora moln former på papper. På toppen av varje moln har eleverna skriva en huvudidé ord som kommer att tänka om ämnet. Inuti varje moln, studenter sedan brainstorma detalj ord om varje huvud idé. När du är klar, har eleverna studera ordet moln och antalet molnen i ordningsföljd för berättelsen.

Handplan

Har andra till fjärde klass elever skriva ett en- eller två ord ämne för en berättelse på toppen av en bit papper. Eleverna spåra sedan runt sin hand, fingrar och tumme. Instruera eleverna att skriva orden vem, vad, var, när och varför över toppen av var och en av sina fingrar och tumme, ett ord över varje. Tala om för eleverna att skriva ordet hur bredvid sin handflata. Eleverna använder sedan orden för att vägleda dem när de fyller i berättelsen detalj före skriva på den spårade sidan.


Relaterade artiklar