Hem rättsmedel för att ta bort färg från en trädörr

August 22

Hem rättsmedel för att ta bort färg från en trädörr


Kemiska färgborttagningsmedel är det mest effektiva sättet att avlägsna färg från en trä dörr. Men många människor inte gillar idén att använda starka kemikalier på deras trä eller runt deras kroppar. Som ett alternativ till detta, det finns flera hem rättsmedel för att ta bort färg från trä dörrar som är lika effektiva som färgborttagning.

Skrapning

Skrapa måla bort av en trädörr är ett av de enklaste avlägsnande metoder att anställa. För denna process, är allt du behöver en färgskrapa av något slag. Denna process fungerar bäst på färg som redan är skadad eller på färg som inte var avsedd att vara på dörren. Om du väljer att skrapa färg, se till att det inte innehåller bly.

Vit ande

En liten klick lacknafta är effektiva för att avlägsna oljebaserade färger från valfri trä dörr. Denna process fungerar bäst på färg som ligger i endast ett litet område på träet. Om hela dörren är täckt i färg och du vill ta bort allt det, då ett annat alternativ är bäst.

TVÅLVATTEN

Tvålvatten kan användas för att ta bort färg, som inte helt har torkat. Denna lösning fungerar bäst på latexfärg; oljefärger motstå vatten i lösningen. Om tillåts tvålvatten att sjunka ner i färgen i flera minuter, kan det lätt skrapas eller torkas bort i de flesta fall. Denna process är bäst på små mängder av färg i stället för en hel målad dörr.

Linfröolja

Kokt linolja är effektiv vid lossa nästan alla typer av färg från en trä dörr. Först värma upp oljan till dess kokpunkt. Torka sedan oljan över färgen frikostigt. Oljan bör tillåtas att sitta över färgen i ca en timme. Efter denna tid, bör färgen mjukas tillräckligt för att torka bort eller skrapa bort med en spackel.

Sandpapper

Använda sandpapper för att skrapa bort färg från en trädörr är vanligtvis effektiv. Om du följer den här processen, ska du bära skyddsglasögon och andningsskydd. Se till att färgen inte innehåller bly. Börja med hög slippapper och arbeta ner till en finare grus. Denna process vanligen är tidskrävande, så att det kan ta lång tid att ta bort all färg.

Hetta

Värme kan också användas för att avlägsna färg från en trädörr. Applicera en hårtork eller annan värmepistol över färgen tills den börjar bubbla. När detta inträffar kan färgen lätt skrapas bort från ytan av trä dörr.


Relaterade artiklar